BeogradLazarevacVesti

U Lazarevcu obeležen Dan primirja u Prvom svetskom radu

Povodom Dana primirja u Prvom svetskom radu, u znak sećanja na sve nevino stradale, predstavnici Gradske opštine Lazarevac i Udruženja Ratnih vojnih invalida, položili su vence na Spomenik srpskom ratniku u Lazarevcu.

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić nakon polaganja venaca istakao je značaj primirja u Prvom svetskom ratu kako za Srbiju koja je pretrpela ogromne žrtve tako i za čitavu Evropu. Ovaj datum ima poseban značaj jer se ove godine navršilo sto godina od potpisivanja primirja, rekao je Sinđelić.

Bojan-Sinđelić

U ime Udruženja Ratnih vojnih invalida venac na spomenik Srpskom ratniku položio je Vladan Milosavljević.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u znak sećanja na 1918. godinu, kad je 11. novembra u 11 sati na snagu stupilo primirje. Primirje, koje je bilo na snazi sve do zaključivanja konačnog mirovnog sporazuma u Versaju, 28. juna 1919. godine, obeležava se u svim zemljama koje su potpisale sporazum. U Srbiji se 11. novembar obeležava kao državni praznik i neradan dan.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “U Lazarevcu obeležen Dan primirja u Prvom svetskom radu

  • Јовановић

    Само бих желео да подсетим Лазаревчане да се у порти цркве у Шопићу налазе спомен обележја са именима наших предака, див-јунака, изгинулих у ратовима 1912-1918 пореклом из села Бурово, Дрен, Лукавица и Шопић. Слава им !!!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA