BeogradLazarevacObrazovanjeVesti

U Lazarevcu održan Sajam obrazovanja

U Centru za kulturu Lazarevac održan je Sajam obrazovanja pod sloganom „Dođi, vidi i odluči se“. Namenjen je učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola koji su na jednom mestu mogli da dobiju sve potrebne informacije o nastavku školovanja. Svoje programe predstavio je veliki broj srednjih i visokostrukovnih škola, ali i fakulteta. Sajam obrazovanja otvorio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić. Ovom prilikom Ružić je istakao da je veoma važno afirmisati ovakve događaje u kojima su uključene ne samo škole sa teritorije Opštine Lazarevac već i okoline. Dodao je da na ovaj način Lazarevac dobija na značaju i postaje lider u ovom regionu.

Sajam obrazovanja u Lazarevcu

Pod sloganom „Dođi, vidi i odluči se“, u Centru za kulturu održan je Sajam obrazovanja. Programskim konceptom sajma obuhvaćeni su svi segmenti obrazovnog sistema tako da su posetioci mogli da se upoznaju sa ponudom programa obrazovnih institucija i ustanova različitih nivoa i struka, savremenim nastavnim sredstvima, udzbenicima i ostalim edukativnim izdanjima, didaktičkim sredstvima i igrama koji podstiču kreativnost i motoriku.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić svečano je otvorio Sajam obrazovanja. Ovom prilikom obratio se učenicima, nastavnicima i svim prisutnim građanima i istakao da je ovo jako bitan događaj koji doprinosi tome da omladina može da spozna koji su njihovi afiniteti i već sada da se opredele čime će se baviti u budućnosti. Čestitao je na sinergiji između rukovodstva lokalne samouprave, Grada Beograda i Republike Srbije, i dodao da je veoma važno afirmisati ovakve događaje.

Branko Ružić
Branko Ružić

Predsednik Gradske opštine Lazarevac, Bojan Stević  kazao je da mu je veliko zadovoljstvo što se baš ovako značajan događaj održava u lazarevačkoj opštini i da se nada da će ovo postati tradicija. Istakao je da našoj opštini nedostaje viša škola ili fakultet i da se nada da će u narednom periodu omladini biti omogućeno da stekne visoko obrazovanje i u Lazarevcu.

Sajam obrazovanja u Lazarevcu

Direktor Centra za kulturu Lazarevac Marko Mijušković izrazio je nadu da će u narednom periodu, u saradnji sa resornim ministarstvom, uspeti da se ostvare značajni projekti. Mijušković je kazao da je ideja da se otvori Naučni centar u Lazarevcu.

Sajam obrazovanja u Lazarevcu

Sajmu obrazovanja prisustvovao je veliki broj predstavnika srednjih škola, visokoobrazovanih institucija i fakulteta. Učenici su imali priliku da se upoznaju sa prednostima različitih škola i da se već sada opredele čime će se baviti ubudućnosti.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA