U novembru dve izložbe u Biblioteci „Dimitrije Tucović“

Završena je Javna nabavka knjiga u Biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu i najnoviji naslovi su počeli da pristižu. Ove godine zbog pandemije korona virusa neće se održati Sajam knjiga, ali su svi izdavači biblioteci ponudili svoja sajamska izdanja koja će od sledeće nedelje biti na policama ove ustanove, izjavila je za Rtv Gem, direktorka Jasmina Ivanković. Pored ovih novina, u novembru svi građani će imati priliku da prisustvuju izložbama. U galeriji biblioteke, 15. novembra od 19 časova biće održana izložba portreta patrijarha Pavla, autora Hadzi Marka Vujičića, dok će se druga izložba održati u prostorijama Centra za kulturu u Lazarevcu 17. novembra od 19 časova, gde će biti prikazane fotografije „Agresija u 78 slika“ fotoreportera Večernjih novosti i agencije Tanjug.

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu biće otvorena izložba fotografija portreta patrijarha Pavla autora Hadzi Marka Vujičića, fotoreportera „Vesti“ i dugogodišnjeg urednika fotografija u novinama srpske Patrijaršije, listu „Pravoslavlje“. Ova izložba biće otvorena 15. novembra od 19 časova. Izložba sadrži 33 portreta srpskog patrijarha koje je autor napravio u periodu od 2001. do 2008. godine, a simbolizuju i 33 godine koliko je patrijarh proveo služeći na Kosovu i Metohiji kao Episkop raško – prizrenski. Izložba je legat Gradske opštine Mladenovac, izjavila je direktorka Biblioteke „Dimitrije Tucović“, Jasmina Ivanković.

Centar za kulturu Lazarevac u saradnji sa Bibliotekom „Dimitrije Tucović“ organizuje izložbu koja je simbolično, s obzirom na broj dana bomboradovanja, nazvana „Agresija u 78 slika“. Reč je o fotografijama reportera Večernjih novosti Zorana Jovanovića, a na izložbi će se naći i fotografije još nekih njegovih kolega. Na ovim fotografijama predstavljenje su potresne scene stradalih civila, razrušenih mostova, kuća.

Ove godine zbog pandemije korona virusa neće biti održan Sajam knjiga rekla je direktorka biblioteke, Jasmina Ivanković i dodala da će ipak na policama ove ustanove svi zainteresovani čitaoci moći da nađu najnovije naslove sajamskih izdanja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *