U okviru Evropske zelene nedelje održana edukativna radionica „Od doba jure do čoveka“

U saradnji sa akademskim vajarom Dušanom Rajšićem biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac obeležava Evropsku zelenu nedelju. Tim povodom na platou biblioteke održana je radionica „Od doba jure do čoveka“ u kojoj su učestvovali učenici nižih razreda Osnovne škole „Knez Lazar“. Cilj radionice je da se mališanima ukaže na značaj očuvanja životne sredine.

Još jedna u nizu kreativnih radionica Dušana Rajšića, ovaj put pod nazivom „Od doba jure do čoveka“, imala je pored dobre zabave i druženja mališana, edukativni karakter. Cilj je bio da se deci skrene pažnja na očuvanje životne sredine ali i naznači da se reciklirani materijal može koristiti za pravljenje skulptura.

Učenici nižih razreda škole „Knez Lazar“ uz pomoć Rajšića od recikliranih materijala su pravili skulpture dinosaurusa i imali priliku da nauče kako sačuvati prirodu na planeti Zemlji.

Biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac obeležava Evropsku zelenu nedelju u sklopu koje je i organizovana edukativna radionica. Zaposleni u ovoj ustanovi kulture i ranije su organizovali slične skupove koji su imali za cilj zaštitu životne sredine i poručuju da i će u budućnosti biti ovakvih radionica.

Radionica „Od doba jure do čoveka“ finansirana je od strane Evropske delegacije u Srbiju uz pomoć EU info centra.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA