U okviru projekta „Čista Srbija“ u toku radovi u ulici Vuka Karadžića

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević obišao je radove na izgradnji kanalizacione mreže u uilici Vuka Karadžića, koji se realizuju u okviru projekta „Čista Srbija“. U ovom delu lazarevačke opštine do sada je urađeno oko 700 metara kanalizacione mreže a preostalih 1000 metara trebalo bi da bude završeno za 60 dana, kaže predsednik opštine Bojan Stević. Nakon završetka ove mreže, radiće se potpuna rekonstrukcija ove ulice u dužini od 2, 2 kilometra, koja podrzumeva zamenu vodovodne mreže, kišne kanalizacije, postavljanje novih optičkih kablova, trotoara i led rasvete.

Radovi u ulici Vuka Karadžića

U okviru projekta „Čista Srbija“ u toku su radovi na brojnim lokacijama u opštini Lazarevac vredni 48 miliona evra.  Na teritoriji Lazarevca gradi se nedostajuća kanalizaciona mreža na dve lokacije, kao preduslov za izgradnju dva postrojenja za preradu otpadnih voda, što je deo velikog projekta „Čista Srbija“, koji realizuje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u saradnji sa kineskom kompanijom CRBC.

Bojan Stević
Bojan Stević

Nakon završetka kanalizacione mreže, ulica Vuka Karadžića biće kompletno rekonstruisana, kaže Stević i dodaje da će biti u potpunosti zamenjena vodovodna mreža kako bi se poboljšalo i vodosnabdevanje u ovom delu opštine, koje je bilo loše zbog čestih pucanja cevi.

Radovi ulica Vuka Karadžića

Dok traju radovi u ovoj ulici, paralelno se radi u Železničkoj ulici, ulici Milovana Lazarevića i Kolubarskom trgu, gde su zabeleženi najveći gubitci na vodovodnoj mreži, kaže Stević.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA