U opštini Lazarevac 39 pozitivnih na koronavirus, 9 osoba preminulo, 6 izlečeno

Na teritoroji opštine Lazarevac epidemiološka situacija je stabilnija iz nedelje u nedelju. Zbog preduzetih mera i zahvaljujući aktivnostima društvene zajednice,  kao i zdravstvenih službi i svih institucija koje su učestvovale u borbi protiv epidemije, sada imamo povoljnu epidemiološku situaciju, rekao je na konferenciji za novinare direktor Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević” Jovan Milojević.

Kovid ambulanta

U periodu od 23. do 29. aprila u lazarevačkoj kovid ambulanti bilo je najviše telefonskih konsultacija, izdavanja potvrda o prestanku samoizolacije, a broj pregleda je znatno manji u odnosu na prethodne nedelje. U prethodnih sedam dana javilo se 240 ljudi, u izolaciju je poslata samo jedna osoba.  Na Infektivnu kliniku je upućeno pet pacijenata, a ukupno 63 lica, od početka epidemije. Prema rečima direktora Milojevića, od 6. marta do danas registrovano je 39 pacijenata koji su pozitivni na koronavirus.

Jovan Milojević
Jovan Milojević

Devet osoba je preminulo, a posednji slučaj smrti dijaliznog pacijenta zabeležen je pre dva dana. Od devet sugrađana koji su preminuli, njih petoro su bili teški bolesnici. U beogradskim klinikama koje se bave kovid pacijenatima, trenutno je na hospitalizaciji 11 osoba, od čega je većina dijaliznih pacijenata. Dva lakša slučaja su na Sajmu, a u Banji Koviljači jedan pacijent, rekao je Milojević.

U lazarevačkoj kovid ambulanti do sada je uzeto 247 briseva, od čega je pozitivnih 14, negativnih je 191, a 42 pacijanta čekaju rezultat. Od ukupnog broja pozitivnih pacijenata sa teritoprije lazarevačke opštine, izlečeno je 6 osoba, dva nova u odnosu na prošlu nedelju. Prema izveštaju Specijalne bolnice za endemsku nefropatiju, testirano je preko 50 zaposlenih, 6 osoba je bilo pozitivno, a od tog broja se petoro nalazi kod kuće a jedna zapolsena je na lečenju u Banji Koviljači. Kada je u pitanju vanbolničko porodilište u Lazarevcu, stanje je stabilno, i nema obolelih od kovida 19.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić  zahvalio se svim radnicima lazarevačkog Doma zdravlja i Specijalne bolnice za nedemsku nefropatiju zbog uloženog napora od početka epidemije koronavirusa. Samo njihovim velikim angažovanjem i disciplinom svih preduzeća, imamo stabilnu situaciju u našoj opštini. Sinđelić je sve sugrađane zamolio da se pridržavaju mera koja su donete, kako bi se održala povoljna situacija.

image_pdfKreiraj PDF dokument

2 komentara na vest “U opštini Lazarevac 39 pozitivnih na koronavirus, 9 osoba preminulo, 6 izlečeno

  • 30. aprila 2020. at 14:54
    Permalink

    Prema podacima sa zvaničnog sajta Ministarstva zdravlja Covid19.rs u Lazarevcu je registrovano 44 pozitivnih, danas isto kao i juče. Zašto ne iznosite tačne podatke!?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA