U sredu 25. maja od 18 časova u lazarevačkoj biblioteci predavanje profesora Milovana Mitrovića

U organizaciji biblioteke „Dimitrije Tucović“ u sredu 25. maja od 18 časova u svečanoj sali biće održano predavanje profesora doktora Milovana Mitrovića a tema je „Srpska ideja danas u doba zbrkane istorijske svesti“. Profesor Mitrović svake druge srede sa Lazarevčanima razgovara o bitnim i aktuelnim društvenim i socijalnim temama. Početkom juna biblioteka će ugostiti nekadašnjeg člana benda „Azra“ Borisa Leinera koji će predstaviti knjigu „Azrini svedoci“ a 7. juna biće otvorena izložba o grupi „Smak“ povodom 50 godina postojanja, najavila je za RTV GEM Jasmina Ivanković, direktorka biblioteke.

Biblioteka

Lazarevačka biblioteka svake druge srede organizuje tribine koje se bave aktuelnim temama a profesor Milovan Mitrović, nekadašnji profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu i sekretar Odbora za selo srpske Akademije i nauka ove srede  će govoriti o srpskom identitetu, najavila je Jasmina Ivanković, direktorka biblioteke „Dimitrije Tucović“.

Jasmina Ivanković
Jasmina Ivanković

Početkom juna meseca Biblioteka će biti domaćin izložbe o grupi „Smak“ ali i tribine na kojoj će biti predstavljena knjiga nekadašnjeg člana benda „Azra“. Primetili smo da publika voli tribine na temu muzike i sastava koji su ostavili značajan trag u muzičkom stvaralaštvu prošlog veka, kaže direktorka Biblioteke.

Biblioteka, pored tribinskih programa i izložbi, organizuje i druge promocije a dobru saradnju ima i sa Muzičkom školom „Marko Tajčević“, koja tokom maja i juna u svečanoj sali organizuje završne koncerte svojih učenika.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA