BeogradLazarevacVesti

U Stepojevcu otvoren Omladinski prostor

U Domu u Stepojevcu otvoren je Omladinski prostor uz podršku GO Lazarevac i nemačke organizacije GIZ uz partnerstvo sa Ministarstvom turizma i omladine. Ovaj prostor namenjen je za okupljanje mladih, radionice i predavanja koje će biti organizovani kako bi se omladini omogućili što kvalitetniji sadržaji. Na otvaranju prostorija nastupili su i učenici srednje Muzičke škole „Marko Tajčević“ a nakon toga održano je i predavanje na temu „Rana prevencija hroničnih nezaraznih bolesti kod mladih“.

U Domu u Stepojevcu svečano je otvoren Omladinski prostor uz podršku Gradske opštine Lazarevac i nemačke organizacije GIZ i Ministarstva turizma i omladine. Ovaj prostor predstavlja značajan korak ka pružanju podrške mladima kroz različite aktivnosti i edukativne programe a realizovan je u okviru projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ a na inicijativu mladih iz Mesne zajednice Stepojevac.

Kancelarija za mlade GO Lazarevac uz mentorsku podršku GIZ-a pristupila je izradi Lokalnog akcionog plana za mlade, čime se saradnja GO Lazarevac i nemačke organizacije dodatno osnažuje.

Nakon  nastupa učenika srednje Muzičke škole „Marko Tajčević“, održano je i predavanje na temu „Rana prevencija hroničnih nezaraznih bolesti kod mladih“ a o ovoj temi govorila je specijalista socijalne medicine Danijela Mijanović.

Omladinski Prostor osmišljen je kao mesto okupljanja mladih, pružajući im mogućnost za različite aktivnosti, radionice i predavanja. Cilj je pružiti omladini kvalitetan sadržaj i podršku u različitim sferama života.

U narednom periodu, planirane su brojne interesantne radionice, predavanja i događaji koji će omogućiti mladima da razviju svoje talente, steknu nova znanja i veštine, ali i da se druže i povežu sa svojim vršnjacima u inspirativnom okruženju koje im pruža ovaj prostor.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA