BeogradLazarevacVestiZdravlje

U Županjcu održan bazar zdravlja za najstarije sugrađane

U organizaciji Udruženja penzionera opštine Lazarevac, Mesnog odbora iz Županjca i Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“, u Županjcu je održan bazar zdravlja za najstarije sugrađane. Na ovom bazaru zdravlja akcenat je stavljen i na prevenciju i značaj pravilne ishrane. Penzionerima je bio obezbeđen pregled lekara opšte medicine, meren im je nivo šećera u krvi, pritisak i savetovanje o pravilnoj i zdravoj ishrani. Bazar je posetio i predsednik GO Lazarevac Bojan Stević koji je rekao da će opština i u narednom periodu raditi na poboljšanju života svojih najstarijih sugrađana i da će do kraja godine penzionerima sa najnižim primanjima biti dodeljeni vaučeri za kupovinu osnovnih životnih namirnica.

U prostorijama Mesne zajednice u Županjcu održan je Bazar zdravlja. Ovom prilikom stariji stanovnici ovog dela naše opštine imali su mogućnost da provere nivo šećera u krvi, krvni pritisak i da dobiju savet lekara. Ovaj događaj zajednički su organizovali Opštinska organizacija Udruženja penzionera, Mesna organizacija penzionera iz Županjca i lazarevački Dom zdravlja. Penzionere je obišao i predsednik opštine Bojan Stević koji je izrazio zadovoljstvo što se više od 40 naših najstarijih sugrađana odazvalo akciji preventivnih pregleda.

Briga o našim najstarijim sugrađanima je jedan od prioriteta opštine i u razgovoru sa njima prihvatili smo ideju da do kraja godine obezbedimo vaučere za kupovinu osnovnih životnih namirnicama penzionerima sa najnižim primanjima, kaže Stević.

Predsednik Opštinske organizacije udruženja penzionera Slobodan Petrović zahvalio se predsedniku opštine na podršci koju pruža najstarijim sugrađanima i dodao da će penzioneri sa primanjima ispod 20.000 dinara dobiti poklon vaučere.

Preventivni pregledi u Županjcu organizovani su zbog velikog interesovanja naših najstarijih sugrađana koji žive u ovom delu opštine a potpredsednik Udruženja penzionera Miloš Janković zahvalio je Domu zdravlja i opštini što uvek izlaze u susret potrebama naših najstarijih sugrađana.

Do kraja godine biće organizovano još nekoliko preventivnih pregleda za naše najstarije sugrađana.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA