Učenici će u junu moći da poprave ocene

Nastava za osnovce i srednjoškolce završava se onlajn krajem maja, kaže ministar prosvete Mladen Ssarčević i dodaje da će u junu škole biti otvorene da se uradi mala matura, ali i da đaci koji žele poprave ocene. Milan Pašalić pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, najavio je za 9. i 23. maj radne subote.

Što se tiče đaka od prvog do četvrtog razreda tu je posao završen, navodi Šarčević, jer će im ocene biti zaključene kroz formativne vidove ocenjivanja. Kada su u pitanju đaci od petog do osmog razreda, poželjno je da deca u dogovoru sa nastavnicima dođu u školu kako bi popravili pojedine ocene, ali uz poštovanje svih mera zaštite. Navodi da će osnovci dolaziti po želji, jer se njima, dodaje Šarčević, ocene mogu zaključivati i bez zadnjeg kvartala.

klupe

Ministar savetuje učenicima koji su imali jedinice da obavezno dođu i poprave ocene i dodaje da će, čak i ako se ustanovi da učenik nije napredovao, dobiti ponovo za nekoliko dana šansu da popravi ocenu. Takođe, naglašava, ostaje i avgustovski rok, ali je preporuka ministra da ocene poprave u junu kada već imaju šansu.

Ministar objašnjava da je popravljanje ocena i malu maturu moguće održati u školama, jer će se učenici u grupi od po pet ili šest raspoređivati po učionicama, nosiće zaštitu – maske i rukavice, a prostorije će se redovno dezinfikovati.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA