Udruženje građana “Prsten Balkana“ predstavio projekat “COR CL“namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola

Udruženje građana “Prsten Balkana“ organizovalo je završni događaj u okviru projekta “Cor Cl“ koji je finansiran od strane Ministarstva zaštite životne sredine i namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola. Cilj projekta je upoznavanje učenika starijih razreda osnovnih škola sa ciljevima održivog razvoja, kao i štetnom uticaju na okolinu produkata sagorevanja kućnog smeća. U ovaj projekat je uključeno četiri osnovne škole i Gimnazija Lazarevac, a tokom njegove završnice svojom prezentacijom stečeno znanje predstavili su učenici prvog razreda Gimnazije.

“COR CL“ je projekat kojim se promoviše značaj ciljeva održivog razvoja kao i značaj odgovornog ponašanja i očuvanja životne sredine, a njegov nosilac je udruženje građanja “Prsten Balkana“ iz Velikih Crljena sa višegodišnjim iskustvom na različitim projektima.

Aleksandar Simić, udruženje "Prsten Balkana"
Aleksandar Simić, udruženje „Prsten Balkana“

“COR CL“ je podržan od strane Ministarstva zaštite životne sredine, a projektom je pored edukacije planirano i interaktivno učešće učenika, koji su imali zadatak da pripreme svoje prezentacije i ukažu na globalne probleme i načine njihovog rešenja.

Ciljevi održivog razvoja, poznati su kao i globalni ciljevi, predstavljaju univerzalni poziv na delovanje radi iskorenjivanja siromaštva, zaštite životne sredine i obezbeđivanja mira i prosperiteta za sve. Ovih 17 ciljeva zasnivaju se na uspehu milenijumskih ciljeva razvoja, ali obuhvataju i nove prioritetne oblasti kao što su klimatske promene, ekonomske nejednakosti, inovacije, održiva potrošnja, mir i pravda.

Aktivnosti za ostvarivanje ciljeva održivog razvoja odvijaju se u duhu partnerstva i pragmatizma kako bi se sada napravili pravi izbori i time obezbedilo održivo poboljšanje života budućih generacija, to su bile poruke koje su tokom prezentacije prenele poznate ličnosti iz celog sveta.

Uključujući se u ovu globalnu inicijativu udruženje “Prsten Balkana“ planira realizaciju projekta “COR CL“ i na regionalnom nivou.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *