UG Ujedinjeni za Lazarevac organizovalo 19. akciju dobrovoljnog davalaštva krvi

Udruženje građana Ujedinjeni za Lazarevac organizovalo je još jednu uspešnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije. Članovima Udruženja ovo je ukupno devetnaesta akcija dobrovoljnog davalaštva, a do sada je prikupljeno više od 2400 jedinica ove dragocene tečnosti. Ujedninjeni za Lazarevac poznati su po svom humanitarnom radu godinama unazad i sve akcije koje tradicionalno organizuju će biti sprovedene u zavisnosti od epidemiološke situacije u našoj zemlji. Članovi Udruženja zadovoljni su odzivom sugrađana, a samo u prvom satu akcije njih 50 se prijavilo da donira krv.

UG Ujedinjeni za Lazarevac

Još jednu uspešnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u svojim prostorijama sprovelo je Udruženje građana Ujedinjeni za Lazarevac. Tokom 19 akcija, koje su sprovedene od osnivanja Udruženja, prikupljeno je više od 2400 jedinica krvi. Da Lazarevčani spadaju među najhumanije u zemlji, govori i podatak da se za nepun sat od početka akcije prijavilo oko 50 građana sa ciljem da donira krv.

Dobrovoljni davaoci

Predsednik UG Ujedinjeni za Lazarevac Miodrag Milićević iskazao je zadovoljstvo radom Udruženja i velikim odzivom sugrađana koji iz godine u godinu spadaju među najveće humanitarce u našoj zemlji, posebno kada je dobrovoljno davalaštvo u pitanju.

Miodrag Milićević
Miodrag Milićević

Zbog epidemije koronavirusa, mnoge akcije, poput edukativnih tribina su ove godine izostale, ali je bilo poseta socijalno ugroženim porodicama.

Dobrovoljni davaoci krvi

Dušan Serafimović iz Instituta za transfuziju krvi Srbije još jednom je pohvalio Udruženje Ujedinjeni za Lazarevac i zahvalio se svim humanitarnim Lazarevčanima koji su dali krv i na taj način pomogli u spašavanju ljudskih života. On je najavio slične akcije i u narednom periodu.

Dušan Serafimović
Dušan Serafimović

Bilo je dosta planova za ovu godinu ali je pandemija koronavirusa učinila svoje pa je i broj aktivnosti Udruženja smanjen.

Aktivisti UG Ujedinjeni za Lazarevac

Ono što će članovi Udruženja Ujedinjeni za Lazarevac sa sigurnočću sprovoditi u budućnosti, biće prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene porodice i biće deo akcije Čep za hendikep.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA