Uglja ima na stovarištima, ali cena svakodnevno varira

Predstojeća grejna sezona po mnogo čemu je drugačija od prethodnih. Energenata nema dovoljno a cene svih, više su u odnosu na prošlu godinu i rastu svakodnevno. Domaćinstva koja se greju na čvrsta goriva, ugalj i drva, suočeni su sa problemom gde naći ogrev a većina njih i kako taj isti ogrev platiti. Na stovarištu „Bigo d.o.o“ u Lazarevcu uglja ima a vlasnici kažu da se  svakodnevno dopremi i do 150 tona uglja, pretežno iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i sa Kosova. Uglja iz Kolubare nema a cene se kreću do 16 do 24 hiljade dinara.

Ugalj na stovarištu

Cene ogreva su, u odnosu na prošlu godinu, porasle i više od 40%. Tona kamenog uglja bila je oko 13.000 dinara, a danas na stovarištima najjeftiniji ugalj je 16.000 dinara. Iako mnogi kažu da je teško naći ugalj, na stovarištu „Bigo d.o.o.“ u Lazarevcu ove vrste energenta ima u dovoljnim količina i različitog kvaliteta. Na ovom stovarištu kažu da uglja iz Kolubare nema i da ga neće ni biti, pa su prinuđeni da ga uvoze iz Bosne, Crne Gore i sa Kosova.

Stovarište Bigo d.o.o

Zainteresovanih kupaca ima a oni kojima je ovo jedini način da se greju preko zime, za tonu najjeftinijeg uglja „Stanari“ moraju izdvojiti 16.000 dinara. Cena svakodnevno varira, kažu dobavljači i dodaju da je trenutno najskuplji 24.000 dinara.

Ugalj na stovarištu

Stovarište „Bigo d.o.o“ je direktan dobavljač i ugalj nabavljaju od pet rudnika. Svakodnevno se na ovo stovarište dopremi i do 150 tona i tako će biti tokom cele godine.

Kupaca ima a pored Lazarevčana, ugalj kupuju i iz okolnih mesta, Uba, Obrenovca, Aranđelovca…

Ugalj

Potražnja za ogrevom ne jenjava još od februara i sve je veća, a na stovarištu „Bigo d.o.o“ uveravaju nas da će ga biti tokom cele godine, ali će i cena ogreva biti promenljiva.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA