BeogradLazarevacVesti

Ujedinjeni donirali pola tone čepova Novosadskom udruženju „Čepom do osmeha“

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ tokom 12 akcija prikupljanja čepova, uspeli su da sakupe pola tone čepova koji su isporučeni Novosadskom udruženju „Čepom do osmeha“. Ova je četvrta zajednička akcija ova dva udruženja a zahvaljujući brojnim humanim ljudima, udruženje iz Novog Sada nabavilo je preko 70 ortopedskih pomagala.

Čepom do osmeha

Humanitarno – ekološka organizacija „Čepom do osmeha“ iz Novog Sada četvtri put je u poseti Udruženju „Ujedinjeni za Lazarevac“. Zahvaljujući dobroj saradnji ove dve organizacije, osobe sa invaliditetom širom naše zemlje dobiće adekvatna pomagala koja će im olakšati život. „Ujedinjeni za Lazarevac“ tokom akcija koje su organizovali svih ovih godina prikupili su preko pet tona čepova, a pored samih članova koji shvataju značaj ove akcije, značajnu količinu čepova svaki put prikupi i Dnevni boravak za decu i omladinu sa poteškoćama u razvoju, radnici Kolubare, lazarevačkog komunalnog ali i drugi privatni subjekti.

Čepovi ujedinjeni

Volonter organizacije „Čepom do osmeha“, Igor Sušić, zahvalio se Lazarevčanima na humanosti i istako da je naš grad jedan od najboljih u prikupljanju čepova. Dodao je da zaista nije lako prikupiti velike količine čepova a udruženje iz Lazarevca uvek nas iznenadi, kaže Sušić. Dodaje da za jedno ortopedsko pomagalo, u zavisnosti od njegove cene, treba prikupiti 10 do 20 tona čepova.

Tokom 12 akcija, koje je Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ organizovalo kako bi prikupilo plastične čepove, donirano je preko pet tona čepova koji su završili na reciklaži a koji su pomogli kupovini preko 70 ortopedskih pomagala deci sa invaliditetom.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA