„Ujedinjeni za Lazarevac“ organizuju 25. po redu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi

U udruženju građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ oformljena je Omladinska mreža pre više od godinu dana. Omladinska mreža okupila je veliki broj mladih koji su se aktivno uključili u humanitarni rad ovog udruženja. Pored brojnih akcija koje su organizovali i uspešno realizovali, ovi mladi ljudi obilaze i socijalno ugrožene porodice i prikupljaju pomoć za njih. Jedna od članica ove Omladinske mreže je i Jelena Gajić, koja je gostujući na našoj televiziji pozvala mlade ljude da im se priključe i dodala da će ovo udruženje organizovati 14. oktobra 25. po redu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi.

DDK Ujedinjeni za Lazarevac

Godinama unazad lazarevačko udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ pomaže svojim sugrađanima ali i organizacijama u okruženju. Kako bi podstakli mlađe da se uključe u njihov rad i da deo svog slobodnog vremena posvete humanom radu, u okviru ovog udruženja, pre nešto više od godinu dana, oformljena je Omladinska mreža. Mnogi od njih za udruženje saznali su od svojih roditelja koji su od samog osnivanja članovi udruženja a jedna od njih je i Jelena Gajić, koja se među prvima priključila Omladinskoj mreži. Kaže da je humanitarni rad oplemenjuje i da je mnogo naučila od kada je postala član „Ujdinjenih za Lazarevac“.

Jelena Gajić
Jelena Gajić

Zadatak Omladinske mreže da je učestvuje u svim akcijama udruženja, a među njima je svakako i akcija „Čep za hendikep“. Zahvaljujući ovom udruženju prikupljeno je preko četiri tone čepova, kaže Jelena Gajić.

Omladinska mreža

Gajić je pozvala i sugrađane da se odazovu akciji dobrovoljnog davalaštva krvi, koja će se po treći put od ove godine, održati 14. oktobra. Do sada je organizovano 25 akcija a na svakoj se prikupi preko 100 jedinica ove dragocene tečnosti.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA