„Ujedinjeni za Lazarevac“ podelili preko 150 paketića

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ i ove godine organizovalo je tradicionalnu manifestaciju „Novogodišnje sokače“. Kraj kalendarske godine udruženje je sa svojim sugrađanima obeležilo bogatim programom. Za najmlađe, Deda Mraz je delio paketiće, dok je za starije organizovana žurka i nastup benda „SFRJ“. Novogodišnje druženje organizovano je na platou Tržnog centra „Milenijum“ ispred prostorija udruženja.

Ove godine preko 150 paketića podeljeno je deci iz Dnevnog boravka i učenicima izdvojenog odeljenja u Dudovici, ali i deci čiji roditelji nisu u mogućnosti da im priušte poklone. Zahvaljujući članovima ove organizacije, ali i svim ljudima dobre volje koji su donirali slatkiše za paketiće, mnoga deca uživaće u novogodišnjoj čaroliji. Program za korisnike Dnevnog boravka upriličen je u prostorijama udruženja, gde se sa decom i mladima družio Deda Mraz ali i lazarevački mađioničar Bojan Bogdanović.

I na isteku ove godine, sumirajući rezultate, „Ujedinjeni za Lazarevac“ mogu da budu ponosni na sebe. Organizovali su nekoliko akcija u humanitarne svrhe, tri akcije dobrovoljnog davalaštva krvi, pomoć su pružili i drugim organizacijama i ustanovama van naše opštine. Akcija „Čep za hendikep“ i dalje traje.

Sumirajući ovu godinu, predstavnici udruženja građana „Ujedinjeni za Lazarevac“, rekli su da je bila uspešna i da su kroz akcije uspeli da pomognu brojnim porodicama. Svoj rad ne mere kroz cifre i novac, već podršku koju pružaju, a nje ima i na pretek. Tako će, kažu, biti i u nastupajućoj godini. Već danas ih očekuje naredna akcija. Članovi će u Beogradu posetiti decu Doma bez roditeljskog staranja „Moša Pijade“, kako bi podelili pakete koji su prikupljeni u prethodnom periodu na inicijativu članice ovog udruženja Ane Marije Živanović i njima ulepšali novogodišnje i božićne praznike.

Rukovodilac Dnevnog boravka u Lazarevcu, Dragana Tomović, zahvalila se članovima Udruženja građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ na dugogodišnjoj saradnji. Ove godine podeljeno je 37 novogodišnjih paketića mališanima iz Dnevnog boravka.

Nakon podele paketića za najmlađe, naši stariji sugrađani druženje su nastavili uz tople napitke, kuvano vino i rakiju. Zabavljao ih je SFRJ bend, a uz pesmu i osmehe poželeli su svim Lazarevčanima uspešnu Novu godinu, punu zdravlja, mira i blagostanja. Ovi humani ljudi svoju misiju širenja dobrote i organizovanja humanitarnih akcija nastaviće i u 2022. godini.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA