Ukrajina ubedljiva protiv Srbije u ženskom futsalu

Ženska futsal reprezentacija Srbije poražena je u prijateljskoj utakmici od ekipe Ukrajine rezultatom 5:0. Susret je odigran u sali Sportsko rekreativnog centra „Kolubara“ u Lazarevcu u sklopu pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Dan ranije, reprezentacije Srbije i Ukrajine odmerile su snage i u Beogradu, u sali „Šumice“ kada su Ukrajinke bile još ubedljivije, pobedvši naše reprezentativke sa 7:0.

Srpskim futsalerkama će ove dve utakmice, i pored poraza, mnogo značiti jer Ukrajina spada među četiri najjače reprezentacije u Evropi. Naš tim je u ovom momentu pružio svoj maksimum a u oba meča nije igrala Mara Vuković, koja nastupa za A tim a koja bi bila od velike pomoći našim igračicama. Naš tim je mlad i pred kojim je svetla budućnost, rekao je nakon utakmice selektor Dejan Majes.

Dejan Majes, selektor reprezentacije Srbije
Dejan Majes, selektor reprezentacije Srbije

Za reprezentaciju Srbije prvi put je nastupilo pet debitantkinja a među njima je Milica Andrić koja kaže da joj je bila čast da igra za svoju zemlju i da su je saigračice odmah prihvatile.

Selektor reprezentacije Ukrajine Oleg Šejtanov zadovoljan je prijemom u našoj zemlji. On kaže da izuzetno poštuje mladu reprezentaciju Srbije za koju tvrdi da ima perspektivne.

Oleg Šejtanov, selektor reprezentacije Ukrajine
Oleg Šejtanov, selektor reprezentacije Ukrajine

Kapiten Ukrajine Julija Titova zahvalila se domaćinima na gostoprimstvu na koje su naišli u Srbiji. Ona kaže da su imale odlične uslove za treniranje u našoj zemlji. Titova kaže da i pored ubedljive pobede, njen tim ima prostora za napredak u igri.

Ženska futsal reprezentacija Srbije oformljena je prošle godine i jedina je od 27 evropskih reprezentacija koja još uvek nema takmičarsku ligu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA