Upis učenika u srednje škole u Lazarevcu

Prvi upisni krug u željene srednje stručne škole i gimnazije je završen danas. Na teritoriji GO Lazarevac većina od 585 osmaka, koliko ih je polagalo završni ispit je upisalo srednju školu. U drugom krugu srednju školu će upisati manje od 10 učenika iz pet osnovnih škola. Kako je rekla predsednica Aktiva direktora Verica Anđelić, neznatan broj osmaka koji iz opravdanih razloga nisu polagali završni ispit, moći će tokom avgusta da izađu na ispit u Beogradu.

Upis u srednje školeZa  buduće srednjoškolce najznačajniji period u njihovom osmogodišnjem školovanju se bliži kraju. Nakon prvog upisnog kruga od ukupno 585 osmaka koji su polagali završni ispit na teritoriji naše opštine, manje od deset će svoje mesto u nekoj srednjoj školi pronaći u drugom upisnom krugu. Predsednica Aktiva direktora osnovnih škola GO Lazarevac Verica Anđelić je istakla da je sve završeno uspešno.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Mali je broj onih koji nisu izašli na polaganje završnog ispita. Verica Anđelić kaže da su to deca sa zaista opravdanim razlozima. Sve škole su dužne da školskoj upravi pošalju imena učenika koji će svoje pravo da polažu završni ispit iskoristiti u avgustu. Ispit će biti organizovan u jednoj od škola u Beogradu.

Elektronski upis u srednju školu

Predstojeći period za osmake ali i sve ostale učenike je predviđen za letnji raspust, ipak to nije slučaj sa prosvetnim radnicima. Već od danas su počele online edukacije u cilju modernizacije nastave ali i organizovanja nastave tokom naredne školske godine.

Drugi upisni krug popunjavanjem liste želja počeo je 9. jula a slobodna mesta biće poznata 11. jula. Upis učenika u srednje škole u drugom upisnom krugu biće završen 13. jula.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA