Upis učenika u TŠ ”Kolubara”

 Upis u srednje stručne škole i gimnazije pomeren je za jedan dan. Svi učenici koji su na osnovu popunjene liste želja, kao i postignutih rezultata tokom osmogodišnjeg školovanja i na završnom ispitu primljeni u željene srednje škole dokumenta za upis mogu predati 9. i 10. jula. Postoji mogućnost elektronskog upisa. Kada je reč o stručnim školama i specifičnim zanimanjima neophodno je doneti lekarsko uverenje na uvid. Tehnička škola ”Kolubara Lazarevac” u ovoj školskoj godini ima na raspolaganju 296 mesta i deset obrazovnih profila. Zbog aktuelne epidemiološke situacije svi učenici koji su primljeni u ovu srednju školu,  a nisu mogli da u planiranom roku nabave obavezna lekarska uverenja mogu se upisati do 31. avgusta. Prilikom dolaska u školu neophodna je zaštitna maska, dezinfekcija ruku na ulazu u školu  i određena distanca između dva učenika.

Tehnička škola sportski terenOvaj upisni rok ali i cela školska godina ostaće upamćeni po specifičnim uslovima u kojima su realizovani. U cilju prevencije i zaštite prosvetnih radnika i učenika od korona virusa Ministarstvo prosvete je prinuđeno da svoje odluke prilagođava brojnim merama prevencije. Nakon uspešno realizovanog završnog ispita pred budućim srednjoškolcima je upis u željene srednje stručne škole i gimnazije.  Upis će umesto 8. i 9. biti obavljen 9. i 10. jula.

Letnja učionicaI pored toga što postoji mogućnost elektronskog upisa, u stručnim srednjim školama je neophodno da ipak učenici lično dođu i dostave lekarsko uverenje. S obzirom na trenutnu epidemiološku  situaciju postoji mogućnost i da se upis obavi kasnije ukoliko se lekarska uverenja ne izvade blagovremeno. Prilikom upisa pored neophodnih dokumenata obavezno je i da se učenici pridržavaju svih mera prevencije i zaštitie.

Tehnička škola radionica za praksuŠkolska godina je i u ovoj srednjoj školi završena uspešno, ipak pojedine učenike očekuju popravni ispiti u avgustu. Kada je reč o novoj školskoj godini još uvek se čekaju preporuke i uputstva Ministarstva prosvete. Direktor TŠ ”Kolubara” Radoslav Sretković ističe da je ova škola spremna.

učionicaNajveće interesovanje učenika kada je reč o ovoj školi je za zanimanja ekonomskog i elektro smera. Sve popularniji je i mašinski smer, mehatroničar.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA