BeogradVesti

Uručeni ključevi za socijalne stanove

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović uručio je danas ključeve novih stanova porodicama koje su putem konkursa dobile pravo zakupa na određeno vreme. Konkurs za davanje u zakup 133 stana u Ulici Mileve Marić Ajnštajn objavljen je u septembru 2016, a danas i u naredna dva dana biće obavljeno useljavanje prve 64 porodice.
Uručeni ključevi za socijalne stanove
Foto / Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović je istakao da je današnji dan za sve u Gradu Beogradu veoma specifičan, jer, kako je rekao, imamo priliku da sa novim stanarima podelimo zadovoljstvo zbog završetka radova i početka useljenja.

Uručeni ključevi za socijalne stanove
Foto / Beoinfo

Rad na ovom projektu započet je polovinom 2016. godine, a konkursom koji je bio dosta opsežan obuhvaćeno je dosta grupacija koje spadaju u kategorije najugroženijih i koje zaslužuju da im pomogne lokalna samouprava – rekao je Mladenović.

Zamenik gradonačelnika je precizirao da je stiglo više od 960 prijava za 133 stana. Veliki obim posla je završen, naveo je Mladenović, obavljene su stručne analize, a sve je urađeno transparentno i u svakom trenutku je bilo moguće sagledati proces donošenja odluka. On je dodao da su ljudi koji danas preuzimaju ključeve stanova pravi primer da zajedničkim radom ovo izuzetno važno i osetljivo pitanje može da bude rešeno na pravi način.

Uručeni ključevi za socijalne stanove

Grad Beograd će nastaviti da radi na rešavanju stambenih pitanja svih sugrađana koji taj problem samostalno ne mogu da reše – poručio je zamenik gradonačelnika.

Događaju je prisustvovala sekretarka za imovinsko-pravne poslove Slavica Savičić i sekretar za investicije Luka Petrović.Pravo učešća na konkursu su imala lica bez stana koja nemaju sredstava da na tržištu kupe stan, ratni vojni invalidi, roditelji lica sa smetnjama u razvoju, lica sa teškim telesnim oštećenjima, samostalni umetnici i socijalno ugrožena lica.

Na konkurs je podneto ukupno 967 prijava. Najviše prijavljenih je bilo u kategoriji lica bez stana gde je podneto 507 prijava za opredeljenih 100 stanova. Za kategoriju socijalno ugroženih lica za opredeljenih pet stanova podnete su 332 prijave, dok je konačna lista reda prvenstva objavljena 22. februara 2018. godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA