BeogradLazarevacVesti

Uručeno Srebrno Gašino pero Dušku Domanoviću

Srebrno Gašino pero na 35. Festivalu humora za decu dodeljeno je pesniku Dušku Domanoviću za knjigu „Navrh dima iz dimnjaka“. U najavi ovog programa piše da kada posle pet knjiga objavih zbirku „Navrh dima iz dimnjaka“ i napišeš „Sve što treba jeste srce, dlan dobrote, džep nebesa i u život da veruješ…“ zaslužio si da dobiješ ovu nagradu, a Duško Domanović je to svakako svojim radom i stavralaštvom opravdao. U svečanoj sali biblioteke Domanoviću je nagradu uručio kolega Dejan Aleksić.
Duško Domanović, Srebrno Gašino pero
Duško Domanović, Srebrno Gašino pero

U izdanju „Pčelice“, nakon pet knjiga iz štampe je izašla zbirka pesama Duška Domanovića „Navrh dima iz dimnjaka“ ‒ poezija koja će svakoga ko je bude čitao povesti na jedno čarobno putovanje. Pitate se kako, a pesnik odgovara:

„Sve što treba jeste srce,
dlan dobrote, džep nebesa,
i u Život da veruješ,
čudniji od svih čudesa!”


U svom stilu, šaljivo, Domanović kaže da ne zna čime je nagradu zaslužio ali da se svakako zahvaljuje biblioteci, stručnom žiriju, festivalu i svima koji su doprineli da se baš on ove godine okiti Srbernim Gašinim perom.

Ilustracije Igora Krstića u knjizi „Navrh dima iz dimnjaka“ dočaraće vam deo tog čarobnog putovanja, a vi pustite mašti na volju i uživajte u ovoj svake hvale vrednoj zbirci pesama, jednog od najdarovitijih savremenih pesnika.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA