Uskoro Javni poziv za solarne panele

Ministarstvo za zaštitu životne sredine raspisaće Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za solarne panele za građane koji stanuju u kućama i imaju upotrebne dozvole za te objekte, rekao je u emisiji Intervju televizije Gem predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević. Ukoliko je kvalitetna izloacija na kući, solarni paneli mogu značajno smanjiti potrošnu električne energije, naglasio je Stević i dodao da će moći da se konkuriše i za sredstva za zamenu kotlova.

Solarni paneli

U cilju unapređenja efikasnog korišćenja energije, Ministarstvo za zaštitu životne sredine raspisaće Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za solarne panele, na koji će moći da konkurišu građani koji imaju uknjiženu kuću.

Solarni paneli mogu, ukoliko je izloacija na objektu kvalitetno urađena, u značajnoj meri smanjiti potrošnju struje, izjavio je predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević. Dodao je da će biti raspisani Javni pozivi i za zamenu kotlova.

Bojan Stević
Bojan Stević

Stević je rekao da je oko 12 procenata celokupnog okvira budžeta opštine Lazarevac za 2022. drugu godinu opredeljeno za zaštitu životne sredine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA