BeogradLazarevacVesti

Uskoro prvi pacijenti u novom Kliničkom centru

Otvara se nova zgrada Kliničkog centra Srbije – najsavremenija oprema na 12 spratova i 86.000 kvadrata za više od 800 pacijenata. Beograd, Srbija i region dobijaju zdravstvenu ustanovu sa najsavremenijim uslovima za lečenje pacijenata.

Profesor Milika Ašanin, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, rekao je da je danas istorijski dan, jer dobijamo jednu od najvećih i najsavremenijih bolnica ne samo u regionu nego u Evropi.

„Pola veka je trebalo da se izgradi novi Univerzitetski klinički centar Srbije, tu su ogromni bolnički kapaciteti, izuzetno skupa i moderna oprema tako da možemo da radimo i visokospecijalizovane zahvate u svim granama medicine“, rekao je doktor Ašanin.

Površina novog kliničkog centra je 86.000 kvadratnih metara, na 12 spratova. Imaće 825 bolničkih kreveta – 231 u jedinicima intenzivnog lečenja, 594 za poluintenzivno lečenje i 47 u dnevnim bolnicama.

„Tek danas možemo da kažemo koliko je Srbija promenjena. Zdravstvo je nešto što je od presudnog značaja za život ljudi, zdravlje je najvažnije za svakog čoveka i svaku prodicu. Ovde nisu samo okrečeni zidovi, to su najsavremenije sale, mesto gde će naši lekari i medicinske sestre moći lagodnije da provode vreme i da brinu o zdravlju pacijenata. Ljudi moraju da znaju da ovo košta 260 miliona evra. Da biste imali u glavi, poređenja radi, onaj divni Klinički centar u Nišu je koštao nešto manje od 55 miliona evra“, rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će biti zaposleno 400 lekara i to će biti, kako kaže, veliki korak za naše zdravstvo.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA