BeogradLazarevacVesti

Uskoro rekonstrukcija krova škole „Dule Karaklajić“

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević obišao je školu „Dule Karaklajić“ i najavio početak radova na rekonstrukciji krova ove obrazovne ustanove. Zahvaljujući Gradu Beogradu i Sekreterijatu za obrazovanje obezbeđena su sredstva za sanaciju krova a očekujemo da će 08. marta biti izabran izvođač radova, kaže predsednik Stević. Polovinom marta meseca radiće se i uređenje stepeništa na ulazu u školsko dvorište, kao i proširenje parking prostora ispred objekta.

Krovna konstrukcija na objektu škole „Dule Karaklajić“ nakon pet decenija biće rekonstruisana. Predsednik opštine Bojan Stević posetio je školu i razgovarao sa direktorom Miroslavom Davidovićem o planiranim investicijama. Stević je ovom prilikom rekao da su se nakon ozakonjenja objekta škole stekli uslovi da se konkuriše i obezbedi novac preko Sekreterijata za obrazovanje Grada Beograda i da se očekuje da će izvođač radova biti izabran do 8. marta.

Pored rekonstrukcije krova, planira se i uređenje stepeništa na ulazu u školsko dvorište, kao i proširenje parking prostora ispred objekta. Radovi na uređenju stepeništa i proširenju parkinga planirani su za polovinu marta meseca. OŠ „Dule Karaklajić“ pohađa oko 1200 učenika a pored sanacije krova, u planu je i rekonstrukcija toaleta.

Direktor škole Miroslav Davidović kaže da je saradnja sa opštinskim rukovodstvom dobra i da je zahvaljujući razumevanju predsednika opštine urađen i teren za fizičko vaspitanje, a u prethodnom periodu postavljen je i teren sa multifunkcionalnom podlogom. Dodao je da će rekonstrukcija krova značajno unaprediti rad i da će poboljšati samu bezbednost učenika i zaposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Ove aktivnosti predstavljaju važan korak ka stvaranju boljih uslova za učenje i rad u školi „Dule Karaklajić“, koja je jedna od pet najvećih na teritoriji Grada Beograda, te se očekuje da će doprineti celokupnom kvalitetu obrazovanja u lokalnoj zajednici.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA