BeogradLazarevacVesti

Uskršnji kup u organizaciji SRD „Turbina“ održan na jezeru Stara Očaga

Već tradicionalni Uskršnji kup održan je na jezeru Stara Očaga u organizaciji Sportsko ribolovnog društva „Turbina“ iz Vreoca. Reč je o takmičenju u lovu ribe na plovak koje je okupilo veliki broj pecaroša željnih da odmere snage u ovom sportu, među kojima je bio i prvak Srbije „Šumadija“, ovogodišnji vicešampion u pojedinačnoj konkurenciji.

Jezero Stara Očaga bilo je stecište svih zaljubljenika i učesnika takmičenja „Udicom na plovak“ u okviru Uskršnjeg kupa u organizaciji Sportsko ribolovnog kluba „Turbina“ iz Vreoca. Svoju ribolovačku sreću okušalo je 12 ekipa iz mnogih delova Srbije. Prema rečima Milutina Rankovića, predsednika SRD „Turbina“, pored iskusnih ribolovaca, takmičio se i veliki broj mladih ribolovaca koji su takođe imali dosta uspeha u ovoj disciplini.

Većina pecaroša se godinama takmiči na ovom Uskršnjem kupu a prema njihovim rečima nije najbitnije pobediti, već je važno i učestvovati i družiti se sa ostalim takmičarima. Pored prvaka Srbije „Šumadije“, većina takmičara su osvajači nagrada i pehara širom zemlje i okruženja.

Događaj je protekao u pozitivnoj atmosferi a organizatori su apelovali na mlađu populaciju da se aktivnije uključi u ribolov i izrazili žaljenje što je ova disciplina  nekada imala veći značaj i privlačila veću pažnju.

Rezultati ekipnog takmičenja:,

  1. mesto ekipno: USR „Smederevac“ Smederevo
  2. mesto ekipno USR „Morava“ Čačak
  3. mesto ekipno „Banat“ Zrenjanin

Rezultati pojedinačnog takmičenja:

  1. mesto pojedinačno: Dragoljub Knežević (Čačak) -1050g ribe
  2. 2.mesto pojedinačno: Radoslav Marković (Smederevo)-620g ribe
  3. mesto pojedinačno: Neša Dabižljević (Smederevo)-495g ribe
image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA