Uspeh škole “Knez Lazar” na konkursu “Pokrenimo našu decu”

Učiteljica u Osnovnoj školi “Knez Lazar” Zorica Ivković osvojila je sa učenicima II 1 odeljenja četvrto mesto na konkurusu “Pokrenimo našu decu” za januar mesec.

Đaci škole Knez Lazar

Aqua Viva i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pokrenuli su program „Pokrenimo našu decu“ na osnovu zabrinjavajućih podataka i rezultata vezanih za fizičku aktivnost i zdravstveno stanje dece do kojih su došli istraživači, kako u svetu tako i kod nas. Konkurs se održava četvrtu godinu zaredom, a učenici i njihova učiteljica bili su uspešni i prošle godine, kada su osvojili visoko drugo mesto. Upravo to je bio i podsticaj da se i ove godine prijave na konkurs “Pokrenimo našu decu”, uz podršku roditelja.

Konkurs Akva Vive

Program podrazumeva dodatnu, svakodnevnu petnaestominutnu fizičku aktivnost za mlađe osnovce, što je prevencija sve zastupljenijih problema, jer je oko 70 odsto dece nedovoljno fizički aktivn., Svako peto dete ima nepravilno držanje tela, dok je svako četvrto gojazno. Na konkursu je bilo više od 420 škola, pa je četvrto mesto veoma dobar uspeh.

Učenici na času

U ovaj program uključili su se i roditelji učenika, kaže učiteljica Zorica Ivković. Ona se zahvalila roditeljima dece II 1 odeljenja što podržavaju ovu i sve ostale akcije škole “Knez Lazar”.

Zorica Ivković
Zorica Ivković

Partneri u projektu “Pokrenimo našu decu”, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja i sporta i Akva Viva već planiraju nove aktivnosti u programu, kojim će se i ubuduće  sa zadovoljstvom i posvećeno baviti.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *