BeogradKulturaLazarevacVesti

Uspešan koncert flautistkinje Dušice Nikolić u lazarevačkoj Modernoj galeriji

Mlada i talentovana Lazarevčanka Dušica Nikolić održala je koncert u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac. Svojim sugrađanima ovaj put se predstavila delima klasične muzike iz nekoliko epoha uz pratnju pijaniste Filipa Milisavljevića. Ova flautistkinja nakon ovog koncerta učestvovaće na prestižnom takmičenju u Novom Sadu.

Ovo je prvi koncert u Lazarevcu nakon dve godine koji je ova talentovana flautistkinja priredila za svoje sugrađane. Veliki broj prijatelja, kolega prisustvovao je nastupu i uživao u delima klasične muzike iz nekoliko epoha. Dušici je pratnja bio pijanista Filip Milisavljević. Ova talentovana umetnica je studije otpočela na Nacionalnom univerzitetu „Taras Ševčenko“ u Ukrajini, ali se posle dve godine, zbog političke krize koja je zadesila ovu zemlju, vratila u Srbiju i studije nastavila u Novom Sadu, gde je i masterirala sa prosečnom ocenom 9.50.

Dušica je u svojoj kratkoj karijeri održala veliki broj koncerata i dobitnica je značajnih priznanja i nagrada. Njoj je pripala i nagrada opštine Lazarevac za stvaralaštvo mladih 2016. godine, a dobitnica je i stipendije za „Internacionalni forum za flautu i klavir“ u Luksemburgu 2017. godine.

Koncert je Dušica održala uz pratnju pijaniste Filipa Milisavljevića, sa kojim duži niz godina uspešno sarađuje.

U moru nekvalitetnih sadržaja koji su plasirani na medijskom nebu Srbije, Dušica je pravi primer kako je marljiv rad, pored neospornog talenta, itekako isplativ jer priznanja za sve postignuto u kratkom vremenskom periodu se itekako cene i poštuju. Dušica i dalje nastavlja da ide svojim putem. Onim putem koji možda nije najbrži ali svakako je dugotrajniji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA