BeogradKulturaLazarevacVesti

Uspešan nastup biblioteke “Dimitrije Tucović“ na sajmu knjiga

Na upravo završenom 63. Sajmu knjiga biblioteka “Dimitrije Tucović“ je imala veoma uspešan zajednički nastup sa Bibliotekom Grada Beograda. Pored velikog interesovanja za izdavačku delatnost naše biblioteke,  lazarevačka čitalačka publika uskoro će moći da uživa u najnovijim književnim ostvarenjima koja su obeležila ovogodišnju beogradsku manifestaciju, a nabavka je u vrednosti od milion 200 hiljada dinara.

Po broju posetilaca, izlagača i pratećih programa 63. Međunarodni sajam knjiga je oborio dosadašnje rekorde, a uspešnost najvećeg praznika knjige u ovom delu regiona pratio je i uspeh biblioteke “Dimitrije Tucović“, koja je mogla da se pohvali svojom izdavačkom delatnošću i zavičajnim piscima.

Jasmina-Ivanković
Jasmina Ivanković

Svoju nabavku po sajamskim cenama izvršila je i lazarevačka biblioteka čiji će fond biti obogaćen naslovima koji su obeležili 63. Sajam knjiga u Beogradu. Poseban uspeh postigli su i književni stvaraoci sa teritorije GO Lazarevac.

Sajamska nagrada za Izdavača godine dodeljena je izdavačkim kućama Prometej iz Novog Sada i Službeni glasnik iz Beograda. Nagrada za Izdavački poduhvat godine pripala je knjizi „Crnjanski – biografija jednog osećanja“, autora Mila Lompara, u izdanju Izdavačkog preduzeća Pravoslavna reč iz Novog Sada. Nagrada Dečja knjiga godine pripala je knjizi „Gospodar solitera i druga čuda“ autora Miladina Ćulafića, u izdanju Srpske književne zadruge.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA