BeogradLazarevacVesti

Uspešan rad kancelarije za poljoprivredu GO Lazarevac

U prva četiri meseca rada Kancelarije za poljoprivredu koju je otvorila GO Lazarevac, za podsticaje Grada Beograda konkurisalo je preko 250 poljoprivrednika. Po rečima člana veća zaduženog za poljoprivredu Nenada Bačanca sva predata dokumentacija je uredna, i očekuje se da veliki broj lazarevačkih poljoprivrednika dobije podsticajna sredstva iz različitih grana poljoprivrede.

Svojom savetodavnom ulogom Kancelarija za poljoprivrednike već je zauzela značajno mesto u procesu apliciranja u okviru javnih poziva za subvencionisanje razvoja različitih grana poljoprivrede. Zahvaljujući radu upravo ove kancelarije konkurisao je daleko veći broj poljoprivrednika, a očekuju se i veća sredstva opredeljena za razvoj ovog sektora u lazarevačkoj opštini.

Svoju ulogu Kancelarija za poljoprivredu imaće i kada je reč o konkurisanju za sredstva IPARD-a, i to savetodavnu.

Nenad-Bačanac
Nenad Bačanac

I u ovom periodu aktuelni su konkursi za udruženja vinogradara i povrtara, a realizuje se i isplata protivgradnim strelcima iz budžeta GO Lazarevac. Ideja je da se ova sredstva dobiju na samom početku sezone. Očekuje se da svoj uspešan rad Kancelarija za poljoprivredu GO Lazarevac nastavi i u narednom periodu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA