BeogradLazarevacVesti

Uspešna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi Crvenog krsta u Stop Šop-u

Crveni krst Lazarevca u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizovao je u Stop Šop-u redovnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Akciji se odazvao veliki broj naših sugrađana koji su prepoznali potrebu da svojim pelemenitim gestom nekome produže život. Do kraja godine Crveni krst organizovaće akcije davanja krvi u radnim jedinicama RB „Kolubara“ i završnu tradicionalnu u Centru za kulturu tokom decembra meseca.

Akcija krv

Ni loše vreme nije sprečilo naše sugrađane da se u velikom broju odazovu akciji koju Crveni krst po tradiciji organizuje u Stop Šop-u tokom novembra meseca. Preko 40 davalaca i ovaj put je prepoznalo potrebu da donira ovu vrednu tečnost i nekome pomogne u borbi za život. Lazarevčani imaju kulturu davanja krvi i raduje nas činjenica da se naši sugrađani uvek odazovu i podržavaju naše akcije, kaže Jelena Petronijević, koordinator Crvenog krsta Lazarevac.

Jelena Petronijević
Jelena Petronijević

Nastavnica biologije i volonter Crvenog krsta Dragana Stanišić, donirala je krv na ovoj akciji i pozvala je svoje učenike ali i sugrađane da se odazovu akcijama koje se organizuju u našem gradu. Dodala je da je važno da i prva pomoć bude obavezan deo obrazovnog sistema, kako bi se deca upoznala sa osnovama pružanja pomoći i kako bi u datim trenutcima znali da odreaguju pravilno i bez panike.

Akcija davanja krvi

Do kraja ove kalendarske godine Crveni krst organizovaće akcije u organizacionim jedinicama RB „Kolubara“, kao i završnu akciju u Centru za kulturu Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA