BeogradLazarevacVesti

Uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Tehničkoj školi

Crveni krst Lazarevac u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, organizovao je u Tehničkoj školi Kolubara 14. po redu akciju dobrovoljnog davanja krvi, od početka ove godine. Akciji se odazvao veliki broj naših sugrađana ali i učenika koji su postali punoletni i stekli pravo da po prvi put doniraju krv, a samim tim i postanu dobrovoljni davaoci.

Volonteri Crvenog krsta

Crveni krst dva puta godišnje organizuje akcije ovog tipa u školama kako bi među mlađom populacijom promovisao dobrovoljno davalaštvo i podstakao učenike da postanu dobrovoljni davaoci. Akciji se i ovaj put odazvao veliki broj naših sugrađana ali i učenika, koji su po prvi put donirali dragocenu tečnost. Volonteri Crvenog krsta su pripremili i bedževe za sve učenike koji su po prvi put dali krv.

Bedževi Crveni krst

Saradnja Crvenog krsta i Tehničke škole datira godinama unazad. Veliki broj naših učenika su redovni davaoci krvi i uvek nam je zadovoljstvo kada se akcije ovakvog i sličnog tipa organizuju u našoj školi, kaže pedagog i zamenica direktora škole Suzana Drašković.

Tokom prošle godine Crveni krst organizovao je 42 akcije na kojima je prikupljeno 3366 jedinica. I ove godine nagradiće dobrovoljne davaoce koji su krv donirali 50, 70 i 100 puta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA