BeogradLazarevacVesti

Usvojen budžet GO Lazarevac

Lazarevački odbornici dali su saglasnost na odluku o budžetu opštine Lazarevac za 2023. godinu a u narednoj godini u kasi opštine biće milijardu 233 miliona 58 hiljada dinara. Budžetska sredstva vraćena su na nivo od pre pandemije korona virusa a sa ukupnim prihodima i prenetim sredstvima u narednoj godini opštini je na raspolaganju milijardu 539 miliona 395 hiljada dinara. Usvojen je i Kadrovski plan uprave GO Lazarevac a odbornici su dali saglasnost i na odluku o stavljanju van upotrebe mesnog groblja u naseljenom mestu Medoševac a od dana stupanja na snagu ove odluke ne može se vršiti  sahranjivanje niti podizanje novih spomen obeležja.

Skupština GO Lazarevac

Poslednje skupštinsko zasedanje u ovoj godini proteklo je u konstruktivnoj raspravi lazarevačkih odbornika a na sednici koja je trajala pet i po sati usvojena je odluka o budžetu za naredne godinu kao i druge važne odluke. U opštinskoj kasi za narednu godinu, sa prenetim sredstvima iz prošle, našlo je milijardu 539 miliona 395 hiljada dinara. Budžet je napravljen po meri građana, razvojni je i značajna sredstva namenjena  su za infrastrukturne projekte, rekao je u izjavi za medije Bojan Sinđelić, predsednik Skupštine GO Lazarevac.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Odbornici su dali saglasnost i na odluku o stavljanju van upotrebe mesnog groblja u naseljenom mestu Medoševac a od dana stupanja na snagu ove odluke ne može se vršiti  sahranjivanje niti podizanje novih spomen obeležja. JP EPS u obavezi je da iseli domaćinstva koja žive po obodu kopa u vrlo teškim uslovima, a uslov za to je upravo ova odluka, kaže Sinđelić.

Data je saglasnost i na izmenu Statuta Centra za kultiru Lazarevac, kao i program rada ove ustanove ali i TO opštine Lazarevac i JP za izgradnju.

sednica skupštine

Predlog o kojem se odlučivalo u skraćenom postupku odnosio se na izbor članova Komisije za rodnu ravnopravnost Skupštine GO Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA