BeogradLazarevacPolitikaVesti

Usvojen rebalans budžeta, u kasi opštine dodatnih 173 miliona dinara

Odbornici GO Lazarevac usvojili su predlog Odluke o rebalansu budžeta za tekuću godinu. Budžetska kasa dopunjena je za iznos od 173 miliona 820 hiljada dinara. Deo novca od rebalansa biće utrošen za nastavak infastrukturnih projekata a veći deo novca biće opredeljen za uređenje školskih objekata na teritoriji opštine. Rebalansom su obuhvaćena i sva Javna preduzeća i Ustanove kulture, koji su direktni budžetski korisnici. Usvojene su i tri odluke o izradi planova detaljne regulacije za obilaznicu oko naselja Rasadnik, za područja između naselja Dren i ulica Topličin venac i Drenjanski put, kao i regulaciju raskrsnice na Ibarskoj magistrali kod jezera Očaga. Usvojeni su i uzveštaji o poslovanju Javnih preduzeća za izgradnju i „Toplifikacije“, kao i Turističke organizacije i Prvog prigradskog pozorišta.

Sednica Skupštine GO Lazarevac

Redovno 17. skupštinsko zasedanje bilo je konkstruktivno sa obimnim dnevnim redom. Skupština je trajala skoro pet sati a svakako najvažnija odluka koju su lazarevački odbornici izglasali, tiče se rebalansa budžeta. Budžetska kasa opštine Lazarevac dopunjena je za 173 miliona dinara a najveći deo novca biće utrošen za nastavak infrastrukturnih projekata, rekao je u izjavi za medije Bojan Sinđelić, predsednik Skupštine.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Rebalanas budžeta obezbedio je dodatna sredstva za nastavak važnih infrastrukturnih projekata, socijalna davanja ali i ulaganja u Javna preduzeća i ustanove kulture, kaže predsednik opštine Bojan Stević.

Bojan Stević
Bojan Stević

Pored rebalansa budžeta, koji je svakako najvažnija tačka današnje sednice, predsednik opštine, izdvojio je i tačke koje se odnose na odluke o izradi planova detaljne regulacije za naselja Rasadnik i Dren, kao i raskrsnicu Ibarske magistrale i ulice Dimitrija Tucovića kod jezera Očaga.

Odbornici su podržali i predlog o izmenama poslovanja Javnog preduzeća za izgradnju Lazarevca, kao i finansijski izveštaj JP „Toplifikacija“ za prethodnu godinu. Ovo javno preduzeće proteklu godinu završilo je u plusu a oko 50 hiljada dinara vratilo je u budžetsku kasu opštini Lazarevac koja je osnivač ovog preduzeća.

Sednica Skupštine GO Lazarevac

Usvojen je i izveštaj o izvršenju finansijskog plana Turističke organizacije za 2021. godinu. Izveštaj o radu Ustanove kulture „Prvo prigradsko pozorište Lazarevac“ podnela je direktorka Ivana Nedeljković koja je istakla da je u prethodnoj godini odigrano 88 predstava, realizovana četiri nova projekta a da je predstave ovog pozorišta pogledalo oko 10 hiljada ljudi.

Sednica Skupštine GO Lazarevac

Naredna skupštinska zasedanja biće zakazana u decembru a po rečima predsednika Skupštine moguće je da će biti održane i dve sednice.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA