BeogradLazarevacVesti

Uzorci vode sa novih bunara poslati na analizu

Posao na bušenju novih bunara na Peštanu u Vreocima je priveden kraju, nakon čega je usledilo njihovo opremanje i povezivanje sa magistralnim cevovodom i priključenje na dalekovode. Tender za nabavku vodovodnog materijala je okončan, a Javno preduzeće za komunalnu privredu „Lazarevac“ završilo je zemljane radove, pa je započeto spuštanje i spajanje cevi. U ranim jutarnjim satima uzeti su uzorci vode sa tri bunara i predati su nadležnoj instituciji kako bi se utvrdio kvalitet vode, istakao je direktor komunalnog preduzeća Aleksandar Rakić i dodao da smatra da je voda na zavidnom nivou kvaliteta.

Vodovod Peštan

Nakon završetka radova na  bušenju novih bunara na Peštanu, započeto je njihovo opremanje i priključenje na dalekovode. Radovi teku planiranom dinamikom, izjavio je direktor komunalnog preduzeća Aleksandar Rakić. Uzeti su uzorci vode sa tri bunara, kako bi se utvrdio kvalitet vode. Očekuje se da u roku od 15 dana Zavod za Javno zdravlje pošalje izveštaj o kvalitetu vode.

Aleksandar Rakić
Aleksandar Rakić

Kada je o ucevljenju reč, završeni su radovi na postavljanju cevi u dužini od 1272 metra. Što se tiče elektrifikacije, komunalno preduzeće je raspisalo Javnu nabavku za izvođenje ovih radova. Kako koji bunar bude priključen na elektomrežu, uslediće puštanje u rad.

Vodovod Peštan

Kada je vodosnabdevanje u pitanju, situacija je trenutno dobra i nema ni noćnih restrikcija. U prethodnom periodu bilo je nekoliko intervencija, koje su dovele do stabilnijeg snabdevanja vodom, kaže Rakić.

Prema Rakićevim rečima, očekuje se da u narednih mesec dana svi poslovi budu privedeni kraju, kako bi nova tri bunara bila uvedena u sistem vodosnabdevanja, što će dodatno stabilizovati snabdevanje vodom Lazarevca.

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA