Velika prolećna akcija čišćenja grada u nedelju 14. aprila

Velika prolećna akcija uklanjanja smeća u užem jezgru grada biće organizovana 14. aprila u nedelju a nakon toga i u mesnim zajednicama. Kompletnu logistiku za prolećnu akciju preuzeće Javno preduzeće za komunalnu privredu “Lazarevac” preko svoje Kancelarije za unapređenje komunalnih usluga a izvršni direktor Marko Mijušković pozvao je sugrađane da se priključe ovoj akciji i daju svoj doprinos u uređenju grada.

Prolećna akcija uklanjanja smeća 14. aprila biće dobra motivaciona poruka svim sugrađanima da više pažnje posvete zaštiti životne sredine. Svi smo svesni činjenice da živimo u veoma zagađenoj sredini. Akcija je otpočeta prošle godine kada je očišćeno oko 2500 kubika otpada sa 11 lokacija iz više mesnih zajednica. Ove godine akciju su pokrenuli predstavnici GO Lazarevac a JPKP rado se odazvalo pozivu, kaže Mijušković.

Tokom ovog meseca sugrađani su imali priliku da kontaktiraju Kancelariju za unapređenje komunalnih usluga pri JPKP „Lazarevac” i da prijave deponije kao i lokacije na kojima ima otpada. Ovo javno preduzeće za planiranu akciju obezbedilo je kese, rukavice, neophodnu mehanizaciju i sredstva za uređenje zelenih površina. Dodaju da iako je to njihova osnovna delatnost, žele da učestvuju i pomognu u rešavanju ovog problema.

Prolećno čišćenje grada biće volonterska akcija a nadležni pozivaju sve građane da se uključe i daju svoj doprinos uređenju naše opštine. Nakon uređenja užeg gradskog jezgra, nelegalne deponije biće uklonjene i u mesnim zajednicama.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA