BeogradLazarevacVesti

Vesić obišao radove na izgradnji tri nova bunara u Vreocima

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je sa saradnicima radove na izgradnji nova tri bunara u Vreocima. Za ove radove izdvojeno je ukupno 84 miliona dinara, a oni će  biti završeni u najkraćem roku, istakao je Vesić i dodao da će po obavljenom poslu vodovodna mreža imati dodatna 44 litra vode za Gradsku opštinu Lazarevac, čime će biti  rešen dugogodišnji problem vodosnabdevanja.

Vesić u obilasku radova na bušenju novih bunara

Kako bi bio rešen dugogodišnji problem vodosnabdevanja, rukovodstvo opštine Lazarevac dalo je predlog da se izgrade nova tri bunara, što je Grad Beograd podržao. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišlo je radove na bušenju bunara u Vreocima. Vesić je ovom prilikom istakao da je jedan bunar već izgrađen, a da će se ostali biti završeni u najkraćem periodu.

Po Vesićevim rečima, budućnost Lazarevca je priključenje na „Makiš 3“. U toku je projektovanje za fabriku vode „Makiš 3“, a po izgradnji ove fabrike, biće rešen problem vodosnabdevanja, istakao je Vesić.

Bušenje novih bunara u Vreocima

Zajednički projekat Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i opštine Lazarevac vezan je za rešavanje problema kanalizacione mreže. Grade se dve fabrike za preradu otpadnih voda, jedna u Velikim Crljenima, a druga u Lazarevcu. U isto vreme se gradi i sekundarna kanalizaciona mreža u dužini od 119 km, koja će pokriti gradsko jezgro sa prigradskim mesnim zajednicama, rekao je Vesić.

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević zahvalio se zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću kao i Gradu Beogradu na podršci u realizaciji vrlo značajnog projekta za lazarevačku opštinu, kojim će biti rešen višedecenijski problem.

Goran Vesić i rukovodstvo opštine Lazarevac

Stević je potsetio da je završen treći bunar na izvorištu „Peštan“. U narednih 20 dana očekuje se da radnici Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“ povežu ta tri bunara sa magistralnim cevovodom ka fabrici za preradu pijaće vode na Peštanu, da bi se omogućilo stabilno vodosnabdevanje u gradskom jezgru, istakao je Stević. Opština Lazarevac dobiće novčana sredstva od Grada Beograda za izgradnju još jednog bunara čime će se u potpunosti stabilizovati vodosnabdevanje.

Novi bunari u Vreocima

U saradnji sa Vladom Republike Srbije kao i Gradom Beogradom, opština Lazarevac radi na projektu „Čista Srbija“ u okviru kojeg se gradi kanalizaciona mreža u deset mesnih zajednica, u dužini od 52 kilometra. Najveća investicija je u Mesnoj zajednici Veliki Crljeni.

Stević je naglasio i da će biti rešen problem nelegalne kanalizacije na jugu opštine, u mesnim zajednicama Čibutkovica, Dudovica i Barzilovica gde se trenutno nalazi nelegalna mreža izgrađena pre jedne decenije koja nije u skladu sa ekološkim propisima jer se otpadne i fekalne vode ispuštaju u reku Onjeg.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA