Vesić: Obrenovac u potpunosti zaštićen, neće biti proglašena ni redovna i vanredna odbrana od poplava

Obrenovac je u potpunosti zaštićen i neće biti proglašena ni redovna i vanredna odbrana od poplava jer za tim nema potrebe, kaže zamenik gradonačnika Beograda Goran Vesić. Vesić je danas u Obrenovcu obišao nasip u Belom polju, ispod autoputa “Miloš Veliki”, kako bi se uverio da su preduzete sve mere zaštite od eventualnih poplava.

Trstenica, Tamnava i Kolubara su potpuno pročišćene, rekao je Vesić i dodao da je zajedno sa EU očišćeno oko 67 kilometara kanalske mreže, korita reka… “Sve crpne stanice smo rekonstruisali i na sedam mesta gde su bili probijeni nasipi 2014. godine, ti nasipi su potpuno rekonstruisani”, naveo je Vesić.

Foto/ Beoinfo
Foto/ Beoinfo

Kako je istakao, čak i tamo gde se uvek izliva voda, u naseljima Poljane i Konatice, nije došlo do izlivanja.

“Danas se vidi koliko je veliki posao država uradila u Obrenovcu od 2014. godine, jer on danas nije ugrožen. Čak nismo uveli ni redovnu odbranu od poplava upravo, zato što je ogroman posao ovde urađen od 2014. godine”, rekao je Vesić.

Istakao je da neće biti proglašena ni redovna i vanredna odbrana od poplava, jer za tim, dodaje, nema potrebe pošto je voda u koritima reka, osim malih izlivanja.

Foto/ Beoinfo
Foto/ Beoinfo

Čučković je rekao da su tokom prethodne noći bili na vezi sa kolegama iz štabova u Koceljevi, Ubu, Valjevu… “Sve ono što se kod njih dešavalo tokom izveštaja u dva i pet sati ujutru govori da količina vode koja dolazi iz tog reona ne može da ugrozi Obrenovac”, rekao je on. Kako je dodao, tokom cele noći 75 pripadnika civilne zaštite bilo je na terenu i kontrolisalo vodotokove reka Trstenice, Tamnave i Kolubare ka Obrenovcu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA