Vežba evakuacije u OŠ „Dule Karaklajić“

Crveni krst Lazarevac obeležio je Međunarodni dan smanjenja rizika  od katastrofa vežbom evakuacije u Osnovnoj školi „Dule Karaklajić“. Vežba evakuacije je uspešno završena za 2 minuta i 50 sekundi, a oko 4 minuta je bilo potrebno da svi učenici i zaposleni stignu na bezbednu lokaciju, kaže Jelena Petronijević iz lazarevačkog Crvenog krsta. Vežba evakuacije je sprovedena u saradnji sa Vatrogasnom jedinicom iz Lazarevca. Ovaj dan ima za cilj podizanje svesti javnosti o rizicima koji ih okružuju, i podizanje njihove spremnosti za reagovanje pre, tokom i nakon nesreća.

Vežba evakuacije u OŠ Dule Karaklajić

Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa u svetu i kod nas obeležava se 13. oktobra. Ovaj datum lazarevački Crveni krst obeležio je vežbom evakuacije u Osnovnoj školi „Dule Karaklajić“. Vežba je uspešno sprovedena i svi učenici evakuisani iz škole za 2 minuta i 50 sekundi i potom upućeni na bezbednu lokaciju, za šta je bilo potrebno ukupno četiri minuta.

Vežba evakuacije u OŠ Dule Karaklajić

Volonteri Crvenog krsta zadovoljni su reakcijom đaka tokom vežbe evakuacije, a oni su kroz brojne radionice koje su organizovane, već upoznati sa planom evakuacije.

Vežba evakuacije sprovedena je u saradnji sa Vatrogasnom stanicom Lazarevac.

Vežba evakuacije u OŠ Dule Karaklajić

Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa ustanovila je Skupština UN 2009. godine, i tim povodom 13. oktobar proglasila kao dan posvećen izgradnji i jačanju javne svesti o rizicima katastrofa, očuvanju životne sredine i sprečavanju daljeg uništavanja planete Zemlje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA