Viola fon Kramon hoće da zatvori srpske rudnike: oglasio se Milorad Grčić

Milorad Grčić v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ rekao je danas da rudari Kolubare i Kostolca traže od predsednika Srbije Aleksandra Vučića pisane garancije da će ih sačuvati od neprijatelja u zemlji i inostranstvu koji žele da zatvore naše rudnike i otmu koru hleba našoj deci ili kreću peške u marš na Beograd i da je njegova obaveza da to prenese i predsedniku Vučiću i javnosti.

Poslednji povod za reakciju više od 15.000 rudara EPS-a bio je zahtev poslanice Evropskog parlamenta iz redova Zelenih i glavne lobistkinje za nezavisnost Kosova u Evropskom parlamentu Viole fon Kramon da se zatvore rudnici i termoelektrane u Srbiji. Ona je još pre nekoliko dana na susretu sa episkopom diseldorfskim i cele Nemačke, Grigorijem Durićem ukinula Srpsku pravoslavnu crkvu, a sad lažno se predstavljajući kao zaštitnik naroda, traži od Evropske unije da se zatvore Kolubara, Kostolac i Obrenovac – ističe Grčić.

Rudarski i termo sektor EPS-a obezbeđuje energetsku sigurnost Srbije i to se ponovo pokazalo i dokazalo poslednjih meseci kada je Evropa pogođena najvećom do sada energetskom krizom. Konstantni su pritisci i napadi na rudare i zato su od mene tražili da njihov predsednik pismeno garantuje bezbednost njihovog posla i opstanak njihovih porodica, kao i da se konačno pokaže ko su oni koji rade protiv EPS-a i interesa Srbije – zaključuje Grčić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Viola fon Kramon hoće da zatvori srpske rudnike: oglasio se Milorad Grčić

  • 8. decembra 2021. at 16:26
    Permalink

    U potpunosti se slažem sa direktorom Grčićem.Spreman sam sa svojih 67 godina da krenem pešice na svaki protest koji bi bio protiv te gospodje a i ove naše ministarke koje bi htele da zatvore termo sektor.Javite mi kad budete krenuli nemojte ići bez mene!
    Moje ime i adresu slobodno objavite jer kad je reč o zatvaranju termoelektrana toliko sam ubedjen da to ne treba raditi ,i spreman sam da je branim i životom!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA