BeogradLazarevacSportVesti

Više od 80 takmičara na Svetosavskom turniru u šahu

Svetosavski turnir u šahu za takmičare osnovnih i srednjih škola, u organizaciji Šahovskog kluba Kolubara održan u nedelju 23. januara na tri lokacije, u Parohijskom domu u Lazarevcu, Šahovskom klubu i Centru za kulturu. Nastupilo je 86 takmičara, među njima i šahista iz Trebinja Đorđe Janković. Igrano je sedam kola, sa tempom igre 10 minuta plus pet sekundi. Najbolji šahisti osvojili su pehare i medalje.

Tradicionalni Svetosavski turnir u šahu za učenike osnovnih i srednjih škola održan je u nedelju 23. januara. Organizator turnira je Šahovski klub Kolubara. Šahisti su bili podeljeni u nekoliko uzrasnih kategorija, istakao je Draško Čitaković, učitelj šaha. Zbog nestabilne epidemiološke situacije, učesnici su podeljeni po grupama.

Srednoškolci su se takmičili u šahovskom klubu, najmlađi učesnici 2013. godište i mlađi igrali su u Centru za kulturu Lazarevac dok je srednja grupa bila u Parohijskom domu. Čitaković se ovom prilikom zahvalio direktoru Centra za kulturu Lazarevac, Marku Mijuškoviću što im je ustupio prostor, Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija, Gradskoj opštini Lazarevac i Kolubari ugostiteljstvu koja je obezbedila hranu.

U Šahovskom klubu ima oko 20 stalnih članova. U narednom periodu ih očekuje Gradsko takmičenje u Beogradu koje je planirano za sredinu februara. Učestvovaće i na školskim takmičenja na teritoriji opštine Lazarevac.

Svi zainteresovani mogu se javiti u prostorije Šahovskog kluba i oprobati se u ovom intelektualnom sportu. Šah je nauka, umetnost i igra, istakao je Čitaković.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA