BeogradLazarevacVesti

Vlada Srbije daje 200 miliona dinara za autoput Vožd Karađorđe

Vlada Srbije donela je danas odluku da dodeli 200 miliona dinara Koridorima Srbije za izradu prostornog plana i generalnog projekta za autoput „Vožd Karađorđe“, potvrdio je za RTV GEM Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac. Najavljeno je da će kod Županjca biti izgrađena petlja preko koje će biti spojeni sadašnji autoput „Miloš Veliki“ i budući „Vožd Karađorđe“ što će biti veza ka jugu.
Bojan Stević
Bojan Stević

Prema ranijim najavama autoput „Vožd Karađorđe“ spojiće Šumadiju sa Istočnom Srbijom i to preko teritorija opština Sopot, Mladenovac, Lazarevac, Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Velika Plana, Svilajnac, Despotovac i Bor.

Autoput će biti veza Istočne, Zapadne i Centralne Srbije sa Beogradom i Vojvodinom na severu, odnosno centralnom i zapadnom Evropom, kao i sa južnim delovima Srbije, odnosno Makedonijom, Bugarskom i dalje sa Bliskim istokom i Azijom.

Najavljivano je da bi kod Lazarevca trebalo da bude izgrađena petlja preko koje će biti spojeni sadašnji autoput „Miloš Veliki“ i budući „Vožd Karađorđe“ što će biti veza ka jugu.

Sa koridorom 10 autoput “Vožd Karađorđe” bi trebalo da bude povezan kod Malog Požarevca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA