BeogradLazarevacVesti

Vreočani bez zajedničkog dočeka Pravoslavne Nove godine

Ove godine savet MZ Vreoci neće organizovati tradicionalni doček Pravoslavne Nove godine, dok će novogodišnji paketići najmlađima biti podeljeni u školi u Novom Medoševcu i u prostorijama KUD-a “Diša Đurđević“. Po rečima predsednika saveta MZ Vreoci Radiše Sinđelića postoji nekoliko razloga što se od proslave odustalo, a ključan je neslaganje saveta i crkvenih predstavnika kada je reč o lokaciji na koju će biti preseljeni verski objekti iz Vreoca.

Nakon više od dvadeset godina, savet MZ Vreoci ove godine neće organizovati tradicionlani doček Pravoslavne Nove godine. Masovno okupljanje uz muziku, narodno veselje i vatromet ove godine će izostati a po rečima predsednika saveta Radiše Sinđelića postoji nekoliko razloga koji su uticali da ovakva odluka bude donešena.

Sinđelić je izričit da ove godine nije vreme za slavlje i po prvi put posle dužeg vremena neće organizovati proslavu.

Svake godine je sve više Vreočana za Badnje veče u vreočkoj porti iako smo preseljeni. Ta crkva je nešto što nas spaja i što nas čini Vreočanima i dalje iako smo preseljeni bilo gde u opštini Lazarevac i mi to želimo da nastavimo na toj novoj lokaciji gde bude premeštena crkvena opština Vreoci. Težak je put ka tome ali ja se nadam da ćemo uspeti da se naši objekti kako su planirani i kako je usvojila Skupština Grada Beograda budu izgrađeni na jednoj lokaciji, da to bude centar gde ćemo se okupljati kroz vekove – dodao je Sinđelić.

Ključna godina tokom koje se mora rešiti ovaj problem je upravo 2020. godina imajući u vidu napredovanje rudarskih radova.

Uprkos tome što proslave neće biti najmlađi neće ostati bez paketića. Odlučeno je da se organizuje podela paketića u osnovnoj školi u Novom Medoševcu, u prostorijama KUD-a “Diša Đurđević“ a pojedinoj deci koja još uvek žive u Vreocima novogodišnji paketići će biti isporučeni na kućnu adresu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Vreočani bez zajedničkog dočeka Pravoslavne Nove godine

  • Tako je bre Vreocani,kakav zajednicki docek samo dodju sa strane svi zivi i jedu i piju dzabe,kome to jos treba. Posto mi nemamo vise ni jednu instituciju u selu sem Crkve,sve pare koje idu mesnoj zajednici (mada ne znam ni zbog cega nam uplacuju taj novac) da se podele na jednake delove onima sto jos zive ovde u najlepsim Vreocima. Unapred zahvaljujem

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA