BeogradLazarevacVesti

Vukašin Cojić iz Lazarevca pobednik plivanja za časni krst

U organizaciji Crkvene opštine lazarevačke, na jezeru Očaga održano je Bogojavljensko plivanje za Časni krst. Plivanje za časni krst bilo je u dužini od 33 metra, a ovogodišnji pobednik je Vukašin Cojić iz Lazarevca kome je pripao Časni krst u trajno vlasništvo. Ove godine takmičilo se 28 plivača, a svi učesnicima uručeni su prigodni pokloni. Manifestaciju su pomogli Sportsko rekreativni centar „Kolubara“, Dom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“, Centar za kulturu, Prvo prigradsko pozorište Puls teatar i Policijska stanica Lazarevac.

Bogojavljensko plivanje za Časni krst

Tradicionalno Bogojavljensko plivanje za Časni krst od 2006. godine održava se na jezeru Očaga. Do Časnog krsta plivalo se simbolično  33 metra, za 33 godine života Isusa Hrista. Ove godine učestvovalo je 28 takmičara. Sve plivače i prisutne sugrađane pozdravio je i čestitao praznik starešina Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija, otac Marko Mitić.

Plivanje za Časni krst na Jezeru Očaga

Časni krst u trajno vlasništvo pripao je ovogodišnjem pobedniku Vukašinu Cojiću, rođenom 1993. godine. Kaže da mu je ovo drugo učešće, a pobedu je posvetio svojoj ćerki koja danas puni četiri meseca.

Vukašin Cojić
Vukašin Cojić

Među najmlađim takmičarima bio je Mihajlo Ignjatović, koji je prošlogodišnji pobednik plivanja za časni krst. Mihajlo, koji je rođen 2008. kaže da će i naredne godine plivati za Časni krst.

Bogojavljenski Časni krst

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević izrazio je zadovoljstvo velikim brojem takmičara koji su plivali za Časni krst ali i sugrađana koji su pratili nadmetanje. Ističe da je najvažnije što je sve proteklo u najboljem redu.

Plivanje za Časni krst

Uoči plivanja za Časni krst, u Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu služena je liturgija na praznik Bogojavljenje, kojoj je prisustvao veliki broj vernika.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA