Zbog havarija u TENT-u van pogona blokovi B1 i B2, normalizacija tokom sutrašnjeg dana

Na hitnoj sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima izneti su podaci o stanju u termokapacitetima, kao i izveštaji o proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije.

TENT

Sednica, kojoj je predsedavala potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike prof. dr Zorana Mihajlović, hitno je sazvana zbog havarija koje su se desile u termoelektrani Nikola Tesla. Kako je rečeno, današnja havarija na bloku B2 izazvana oštećenjem mlinskog kola izbacila je taj blok iz pogona. Prilikom havarije nije bilo povređenih radnika. Očekuje se da tokom sutrašnjeg dana blok B2 bude vraćen u sistem, navodi se na sajtu resornog Ministarstva.

Blok B1 u TENT-u od juče nije u sistemu zbog požara koji je izbio na gorioniku mazutnog sistema i trebalo bi do sutra ujutru ponovo da bude u pogonu, rečeno je iz Elektroprivrede Srbije.

Na sednici Radne grupe konstatovano je povećanje proizvodnje električne energije u kapacitetima koji koriste obnovljive izvore, pre svega u hidroelektranama. Prenosni i distributivni sistem, kako je rečeno, funkcionišu bez većih problema.

Rezerve energenata za toplane u Srbiji su dovoljne do kraja zimske sezone i nema bojazni da će doći do prekida isporuke toplotne energije. Iz Beogradskih elektrana je saopšteno da isporučuju toplotnu energiju 24 sata. Na sednici je saopšteno da su povećane zalihe gasa u skladištu Banatski dvor.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA