LazarevacVesti

Zelena pijaca u Lazarevcu počinje sa radom u četvrtak 23. aprila

Nakon nešto više od mesec dana od uvođenja vanrednog stanja usled pandemije koronavirusa, zelene pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru od danas, u većini mesta u Srbiji počinju sa radom, uz obaveznu primenu svih mera zaštite.

Zaštitne rukavice

Zelena pijaca u Lazarevcu počeće sa radom u četvrtak 23. aprila, od 7 do 15 časova, izuzev u danima kada je policijski čas, potvrdio je za Gem direktor Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“ Aleksandar Arsenović. On je apelovao na građane da prilikom kupovine na pijaci poštuju socijalnu distancu od dva metra i tako sačuvaju svoje i živote drugih ljudi.

Arsenović ističe da je vodosnabdevanje Lazarevca i Lajkovca stabilno, da je popunjenost rezervoara oko 99 procenata te da je trenutno mali broj kvarova na mreži.

Vodovod Lazarevac

Nakon mera koje su propisane usled epidemije koronavirusa, posle nešto više od mesec dana od uvođenja vanrednog stanja, Vlada Srbije je na sednici, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, donela odluku da ublaži određene mere u vezi sa sprečavanjem širenja virusa covid-19. Jedna od mera je da se ponovo dozvoli rad zelenim pijacama.

Pijaca u Lazarevcu

U Lazarevcu će zelena pijaca početi sa radom u četvrtak 23. aprila, od 7 do 15 časova, izjavio je za Gem direktor komunalnog preduzeća Aleksandar Arsenović. On je apelovao na sugrađane da nose zaštitna sredstva i poštuju socijalnu distancu.

Otvaranje zelene pijace će biti od velike koristi za sve poljoprivredne proizvođače a i smanjiće gužve po prodavnicama i marketima.

Merket u Lazarevcu

Buvljak u Šopiću je među prvima zatvoren nakon proglašenja vanrednog stanja. Zvanično, još nema potvrde kada bi mogao biti otvoren, a Arsenović je mišljenja da bi to moglo da se desi u narednih nekoliko nedelja.

Aleksandar Arsenović
Aleksandar Arsenović

Snabdevanje vodom opština Lazarevac i Lajkovac je trenutno stabilno, mali je broj kvarova na mreži, a popunjenost rezervoara je oko 99 posto, kaže direktor JPKP „Lazarevac“ Aleksandar Arsenović.

On je izrazio zadovoljstvo svim radnicima komunalnog preduzeća što i u toku vanrednog stanja svoj posao obavljaju odgovorno i na profesionalan način i naglasio da se dezinfekcija ulica i stambenih zgrada nastavlja.

Deratizacija ulica

Ublažavanje mera u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa, među kojima je i odluka da se dozvoli rad zelenih pijaca, Vlada je usvojila na sednici održanoj u ponedeljak 20. aprila.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA