BeogradLazarevacMladenovacObrenovacUbValjevoVestiZdravlje

„Zlatni septembar“ – mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti

U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Da bi naši hrabri Superheroji mogli da se izbore i dobiju najvažniju bitku za život– podrška je ono što je ključno na putu do izlečenja. U 20 gradova širom Srbije organizacija NURDOR organizovala je Zlatni septembar – mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti. Akcija je održana i u Lazarevcu, u ritejl parku „Stop shop“.

Ovog septembra, ritejl park „Stop shop“ u Lazarevcu pretvorio se u centar pažnje, postavši mesto gde su se okupili pojedinci, porodice, i zajednica kako bi podržali akciju „Zlatni septembar“ i na taj način podigli svest o borbi protiv malignih bolesti kod dece. Danas je  u 20 gradova širom Srbije organizovana prodajna izložba crteža dece iz cele Srbije.

Kupovinom bilo kog crteža biće podržan projekat rekonstrukcije nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama, koje iz cele Srbije dolaze u Beograd zbog lečenja deteta.

Kako bi doprineo tome NURDOR kontinuirano organizuje kampanje i akcije za senzibilisanje javnosti, kroz koje se šalje poruka zajedništva i podrške, kao stubova zdrave zajednice koja brine o onima među nama koji ne mogu sami.

Akcija je održana u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Kragujevcu, Koceljevi, Mladenovcu, Valjevu, Ubu, Prijepolju, Priboju, Ivanjici, Somboru,Šidu, Vranju, Vladičinom Hanu, Kladovu i Sjenici.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA