U Čučugama otvorena nova trafostanica, pri kraju izgradnja trafostanice UB 2

Trafostanica “Čučuge“ puštena je svečano u rad. Na teritoriji opštine Ub u toku su i završni radovi na trafostanici Ub2. Radove su obišli v.d. direktora JP EPS Milorad Grčić, predsednik opštine Ub Darko Glišić, v. d. direktora Operativnog distributivnog sistema „EPS Distribucija“ Bojan Atlagić, predstavnici rukovodstva opštine i izvođača. JP EPS je na području opštine UB investiralo milijardu dinara, rekao je direktor Milorad Grčić. Na ovaj način obezbeđeno je sigurno i kontinuirano snabdevanje električnom energijom domaćinstava opštine Ub i Industrijske zone u narednih 20 godina.

Obilazak trafostanice UB 2

Završne radove na izgradnji trafostanice “Ub 2“ 110/35/10 kV obišli su predstavnici JP EPS, EPS Distribucije, Opštine UB i izvođači radova na projektu. Ovo je investicija vredna dva miliona evra. Puštanjem u rad trafostanice Ub 2 obezbediće se uslovi za priključenje novih korisnika i pouzdano snabdevanje domaćinstava i privrede na području ubske opštine. Ovaj projekat je deo strateškog plana „Elektroprivrede Srbije“ za poboljšanje, modernizaciju i proširenje distributivne mreže.

Energotehnika Južna BačkaOvom prilikom u rad je puštena i trafostanica u Čučugama, naponskog nivoa 35 kV, čime su zaokružine potrebe stabilnog snabdevanja Uba u naredne tri decenije. Kako je rekao v.d. direktora JP EPS Milorad Grčić realizacijom ovih projekata na teritoriji opštine Ub ovo preduzeće je investiralo oko milijardu dinara.

Trafostanica ČUČUGETrafostanica UB 2 je u industrijskoj zoni, bitna za stabilno snabdevanje domaćinstava ali i za nove investitore. Ovaj projekat je bio među prioritetima opštinske vlasti. Nešto manja trafostanica u Čučugama obezbediće stabilno snabdevanje električnom energijom 20 sela na području ubske opštine. Predsednik opštine Ub Darko Glišić zahvalio se rukovodstvu JP EPS i Vladi Srbije.

Preostalo još 6km elektromreže

U narednom periodu predstoji projekat izgradnje distributivne mreže kojim će se spojiti trafostanica “Čučuge“ sa izvorom napona iz Banjana. Reč je o elektro mreži dužine 6 km. U prethodnom periodu na području opštine Ub urađena je rekonstrukcija i izgradnja niskonaponske mreže u dužini od 84 km.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA