Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović posetila opštinu Lazarevac

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović posetila je GO Lazarevac. Nakon sastanka sa opštinskim rukovodstvom, Đukić Dejanović je obišla Spomen kosturnicu i Modernu galeriju Centra za kulturu Lazarevac. Ministarka je ovom prilikom rekla da je demografska slika Srbije neadekvatna i da se u Beogradu na 1000 stanovnika rodi devet beba i umre 14 osoba. Lazarevac ima dobre parametre i u ovoj opštini rodi se 10 beba i umre 12 osoba a očekivana dužina starosti je bolja u odnosu na ostale gradove u Srbiji. U budućnosti treba da radimo na tome da migracioni saldo bude bolji a kako bi sprečili ljude da odlaze, potrebno je da popravimo uslove života u Lazarevcu, rekla je ministarka.

Slavica Đukić Dejanović u opštini

Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović sastala se sa predstavnicima opštinskog rukovodstva sa kojima je razgovarala o dobroj demografskoj slici koju opština Lazarevac ima. Đukić Dejanović je ovom prilikom rekla da je demografska slika Srbije neadekvatna i da se u Beogradu na 1000 stanovnika rodi devet beba i umre 14 osoba. Lazarevac ima dobre parametre i u ovoj opštini rodi se 10 beba i umre 12 osoba.

Slavica Đukić Dejanović
Slavica Đukić Dejanović

Ono što treba da popravimo u budućnosti je migracioni saldo a kako bi sprečili odlazak mladih ljudi i porodica iz Srbije, potrebno je da im ponudimo bolje uslove života, kaže ministarka Đukić Dejanović.

Đukić Dejanović u Modernoj galeriji

Nakon sastanka za predstavnicima lokalne samouprave, ministarka je obišla i Spomen kosturnicu i Modernu galeriju i upoznala se sa značajnom istorijskom i kulturnom baštinom opštine Lazarevac.

Đukić Dejanović u Spomen kosturnici

Ministarka je nakon posete opštini Lazarevac rekla da je imala priliku da razgovara sa građanima i da su je dobri demografski podaci uverili da je zaista važno i vredno dalje ulagati u Lazarevac, jer je pravac u kojem se razvija grad izuzetno dobar i treba ići napred.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *