BeogradLazarevacVesti

U Lazarevcu poboljšanje epidemiološke slike

Epidemiološka situacija u Lazarevcu se može oceniti kao nesigurna sa tendencijama poboljšanja, rekao je u izjavi za RTV GEM epidemiolog Dušan Vujnović.

 

Pik drugog talasa u Lazarevcu bio je 21. jula kada je zabeleženo 23 pozitivna slučaja, dok je 4. avgusta taj broj bio 0, istakao je Vujnović. Ukupan broj testiranih počev od 20. marta do 5. avgusta iznosi 1786.  Pozitivno je 514 a preminulo je 14 lica. Broj testiranih na dnevnom nivou je 40. Broj pregledanih pacijenata dnevno je 47. U jeku epidemije pregledano je i preko 150 pacijenata, rekao je Vujnović.

 

Broj pregledanih pacijenata na dnevnom nivou, ali i onih testiranih i pozitivnih se počev od 21. jula iz dana u dan smanjuje, a epidemiološka situacija na teritoriji naše opštine se u drugom piku smiruje. U DZ “Dr Đorđe Kovačević“ serološkim testiranjem obuhvaćeno je 619 lica. Ovi rezultati mogu da ukažu na postojanje infekcije, zatim se radi PCR test. Na teritoriji opštine Lazarevac pozitivno na Covid 19 je 10 zdravstvenih radnika.

Tokom prvog pika epidemije na teritoriji opštine Lazarevac bilo je 52 pozitivnih i 9 preminulih lica. To je rezultat vanrednog stanja i  restriktivnih mera. Drugi pik na teritoriji naše opštine počeo je 16. juna. Ističući koliko su mere prevencije bitne Dušan Vujnović upozorava da će značajan trenutak biti polazak dece u školu.

Epidemiolog Vujnović je još jednom apelovao na sve građane da budu oprezni, da čuvaju svoje zdravlje i poštuju sve mere koje je preporučio Krizni štab u borbi protiv epidemije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA