BeogradLazarevacObrazovanjeVesti

U prvi razred u OŠ „Knez Lazar“ upisano 118 prvaka

Sve je spremno za početak nove školske godine. Jedinstveni plan nastavnih jedinica, mere zaštite ali i prijem đaka prvaka u OŠ „Knez Lazar“. Ove godine u prvi razred upisano je 118 učenika a pre prvog dana škole organizovani su roditeljski sastanci. Učenici su podeljeni na A i B grupe koji dolaze u različitim terminima a školarci će moći i da prate onlajn nastavu. Časovi će trajati 30 minuta a između svakog biće vršena dezinfekcija učionica. U učionici ne sme biti više od 15 učenika a za ulazak u školski objekat neophodna je maska, koju učenici neće morati da nose tokom samog časa. Za decu koja ne mogu da nose maske iz zdravstvenih razloga, Ministarstvo prosvete obezbedilo je vizire.

Prvaci u OŠ Knez Lazar

Ove godine, u uslovima još uvek prisutne epidemije koronavirusa, sve je drugačije, a sam polazak u školu ovog prvog septembra biće obeležen pojačanim epidemiološkim merama i sasvim drugačijim planom rada. U OŠ „Knez Lazar“ tokom leta zaposleni su pripremili sistem rada a od 34 odeljenja napravljeno je 64, kaže Svetlana Novičić, zamenik direktora u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Svetlana Novičić
Svetlana Novičić

Učenici su podeljeni u grupe A i B. Prva grupa A1 počinje u 7.30 a završava u 9.20, dok časovi A2 grupe počinju u 10.30 i traju do 12.30. Stariiji razredi 7 i 8, grupa B1 počinje u 12 časova a B2 u 14.15. Grupe se smenjuju na nedeljnom nivou a učenici koji putuju raspoređeni su u iste grupe.

Roditeljski sastanak Knez Lazar škola

Roditelji su imali priliku da tokom leta donesu odluku da li će deca pohađati nastavu redovno ili onlajn, ali je samo mali broj onih koji su doneli odluku da njihova deca školu prate od kuće, kaže Novičić.

Na ulasku u školu deci će bti merena temperatura, moraće da prođu dezobarijeru i dezinfekciju ruku i potom će do samog ulaska u učionicu morati da nose maske.

OŠ Knez Lazar

Učenici i viših i nižih razreda biće odvojeni i neće imati potrebu da izlaze van svojih učionica.

Ove godine OŠ „Knez Lazar“ pohađa oko 900 učenika. Roditelji tokom ove školske godine decu dovode samo do objekta i ne smeju ulaziti u škole. Za svu decu čiji roditelji rade obezbeđen je i boravak.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA